Μια απλή, γρήγορη και εύκολη συνταγή για χειροποίητες κρέπες που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους μάς δίνει η Κατερίνα Λένη. Η πρώην παίκτρια του MasterChef που βρίσκεται καθημερινά στην κουζίνα της εκπομπής «Super Κατερίνα» μας αποκαλύπτει μια από τις πιο λαχταριστές συνταγές.

Οι συγκεκριμένες χειροποίητες κρέπες θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους. Οι συνδυασμοί είναι πολλοί, αλλά η Κατερίνα Λένη μάς δείχνει πως να φτιάξουμε κρέπες με πραλίνα φουντουκιού.

Υλικά

για τη ζύμη

  • 1 λίτρα γάλα πλήρες σε θερμοκρασία δωματίου
  • 500 γραμμάρια αλέυρι για όλες τις χρήσεις
  • 6 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 50 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
  • 100 ml μαύρο ρούμι ή κονιάκ

για τη γέμιση

  • πραλίνα φουντουκιού
  • μπανάνες ψιλοκομμένες
  • φράουλες
  • φραμπουάζ
  • τριμμένο μπισκότο
  • άχνη ζάχαρη
  • κλασική και λευκή κουβερτούρα

Εκτέλεση

για τη ζύμη

  • Μέσα σε μια μπασίνα ρίχνετε τα αυγά και τα χτυπάτε με το σύρμα.
  • Σταδιακά θα ρίχνετε διαδοχικά γάλα και αλεύρι και θα το χτυπήσετε καλά (αν δεν χρησιμοποιήσετε το μίξερ).
  • Προσθέτετε τα αυγά
  • Προσθέτετε το αλάτι, τη ζάχαρη και το ρούμι.
  • Στο τέλος λιώνετε το βούτυρο και το προσθέτετε σταδιακά στο μείγμα.
  • Σουρώνουμε το μείγμα για να μην υπάρχουν σβώλοι.
  • Σκεπάζετε τη ζύμη με μια μεμβράνη και την τοποθετείτε στο ψυγείο.

για τη σύνθεση

  • Βάζετε ένα τηγάνι να κάψει με λίγο βούτυρο και με μια κουτάλα βάζετε τον χυλό στο τηγάνι και το απλώνετε
  • Έπειτα γεμίζετε με τα υλικά της επιλογή σας
  • Διακοσμείτε την κρέπα σας με τα υλικά που επιθυμείτε.

Δείτε το video με τη συνταγή από την εκπομπή «Super Κατερίνα»: