Τα light cheesecakes με μαρμελάδα ροδάκινο του Άκη Πετρετζίκη αποτελούν μια δροσερή, ανάλαφρη και γευστική πρόταση για όσους θέλουν να απολαύσουν ένα γλυκό χωρίς πολλές τύψεις. Η βελούδινη κρέμα τυριού συνδυάζεται τέλεια με την απαλή γλύκα του ροδάκινου, προσφέροντας ένα αρμονικό και ελαφρύ επιδόρπιο που ταιριάζει ιδανικά σε κάθε περίσταση, είτε πρόκειται για ένα καθημερινό γλυκό είτε για κέρασμα σε φίλους.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε
Για τη μαρμελάδα ροδάκινο
- 200 γρ. ροδάκινα, καθαρισμένα
- 50 γρ. μέλι
- 25 γρ. σπόρους τσία
- 1/8 κ.γ. πορτοκαλί χρώμα ζαχ/κης σε πάστα, προαιρετικά
- Για την κρέμα
- 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 2%
- 100 γρ. τυρί κρέμα light
- 50 γρ. μέλι
- 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
Για τη σύνθεση
- 100 γρ. μπισκότα τύπου digestive, ολικής άλεσης
- 1 ροδάκινο
Για το σερβίρισμα
- φύλλα δυόσμου
Πως θα το φτιάξετε
- Βάζουμε στον πολυκόφτη τα ροδάκινα και το μέλι, και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν εντελώς.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τους σπόρους τσία και προαιρετικά το πορτοκαλί χρώμα ζαχαροπλαστικής, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη, μεταφέρουμε στο ψυγείο, και αφήνουμε για 3-4 ώρες μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.
Για την κρέμα
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το τυρί κρέμα, το μέλι και το εκχύλισμα βανίλιας, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Για τη σύνθεση
- Σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια μας σε μικρά κομμάτια και τα μοιράζουμε σε 6 ποτηράκια.
- Προσθέτουμε από πάνω την κρέμα και τη μαρμελάδα ροδάκινο.
- Ψιλοκόβουμε το ροδάκινο και το μοιράζουμε και αυτό από πάνω.
- Σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου.
Περισσότρες συνταγές στο akispetretzikis.com
Διαβάστε επίσης: Ελληνική μακαρονάδα με θαλασσινά από τον Άκη Πετρετζίκη