Υπάρχουν γλυκά που σε κάνουν να αναρωτιέσαι… είναι τόσο νόστιμα αλλά τόσο αθώα; Αυτά τα ντονατς μπανάνας ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Χωρίς ζάχαρη, μόνο με λίγα υλικά και φυσική γλύκα από ώριμες μπανάνες, υπόσχονται να γίνουν η αγαπημένη λιχουδιά των μικρών… και ίσως και των μεγάλων!

Η συνταγή αυτή ανήκει στη Master Chef Ελισάβετ Κοντοκώστα και, με την απλότητά της, θυμίζει μυστικό από επαγγελματική κουζίνα, εκείνο που κάνει το γλυκό να φαίνεται εύκολο αλλά εντυπωσιακά νόστιμο.

Υλικά (για περίπου 8 ντονατς)

3 ώριμες μπανάνες
1 αυγό
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
10–12 κ.σ. αλεύρι βρώμης
Προαιρετικά: 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ή στέβια

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και ετοιμάζουμε ένα ταψί για ντονατς ή φόρμες σιλικόνης.
Σε ένα μπολ λιώνουμε τις μπανάνες καλά με ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν πουρές.
Προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ρίχνουμε το μπέικιν και το αλεύρι βρώμης και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να έχουμε ένα παχύρρευστο μείγμα.
Γεμίζουμε τις φόρμες ντονατς περίπου στα ¾ και ψήνουμε για 12–15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Αν θέλουμε, λιώνουμε τη σοκολάτα και γαρνίρουμε τα ντονατς όταν κρυώσουν ελαφρώς.

Διαβάστε επίσης: Μπισκότα σοκολάτας με ταχίνι μόνο με 3 υλικά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ