Τα κεφτεδάκια είναι από τα πιο αγαπημένα φαγητά των παιδιών, αλλά και των μεγάλων. Σε αυτή την εκδοχή φτιάχνονται στο φούρνο με βρώμη αντί για ψωμί, δίνοντας μια πιο θρεπτική και ελαφριά νότα. Ζουμερά, αρωματικά και υγιεινά, είναι ιδανικά για το οικογενειακό τραπέζι αλλά και για το παιδικό lunchbox.

Υλικά

  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 1 αυγό
  • 6 κ.σ. βρώμη
  • 50 ml γάλα
  • Λίγο ξύδι
  • Φρέσκος μαϊντανός ή δυόσμος
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • Ελαιόλαδο
  • Έξτρα βρώμη για πανάρισμα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το τριμμένο καρότο, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το αυγό, τη βρώμη, το γάλα, λίγο ξύδι, τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά.
  2. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αν το μείγμα είναι πολύ σφιχτό, προσθέτουμε λίγο γάλα ακόμα.
  3. Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 20–30 λεπτά ώστε να δέσει το μείγμα.
  4. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε μέγεθος της αρεσκείας μας και τα περνάμε ελαφρά σε λίγη βρώμη για να κάνουν ωραία κρούστα.
  5. Στρώνουμε τα κεφτεδάκια σε ταψί με λαδόκολλα, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 25–30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  6. Σερβίρουμε ζεστά με σαλάτα, ρύζι ή πουρέ πατάτας.

Διαβάστε επίσης: Υγιεινές κρέπες βρώμης με μόνο 3 υλικά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ