Αν έχετε βαρεθεί την κλασική μαγειρίτσα και θέλετε μια εξίσου γευστική συνταγή για το γιορτινό τραπέζι της Ανάστασης, η Κατερίνα Λένη μας προτείνει ένα γευστικό κατσικάκι φρικασέ.

Η μαγείρισσα της εκπομπής «Super Κατερίνα» που γνωρίσαμε μέσα από το MasterChef προτείνει ένα πιάτο με ελληνικές γεύσεις που σίγουρα θα ικανοποιήσει μικρούς και μεγάλους στο φετινό γιορτινό τραπέζι. Επίσης, αθ μπορούσε να είναι και μια εναλλακτική πρόταση για μαγειρευτό φαγητό και στο πασχαλινό τραπέζι της Κυριακής του Πάσχα.

Υλικά για το κατσικάκι φρικασέ

1,5 κιλό κατσικάκι κομμένο σε μερίδες
100ml ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
200ml λευκό κρασί
1,5 lt ζωμός λαχανικών
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το φρικασέ

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 φινόκιο
2 πράσα
Μισό κιλό άγρια χόρτα
Μισό κιλό σπανάκι
Μισό ματσάκι άνηθο φρέσκο
Μισό ματσάκι μάραθο φρέσκο

Για το αυγολέμονο

7 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. αλεύρι
1lt ζωμός από το κατσικάκι που έχει βράσει
Χυμό από 1 με 2 λεμόνια (ανάλογα την οξύτητα που επιθυμούμε)
Ξύσμα από 1 λεμόνι
3 κρόκοι αυγού
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Πλένουμε πολύ καλά το κρέας και τα λαχανικά
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κατσικάκι από όλες τις πλευρές.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και σοτάρουμε για λίγα λεπτά μέχρι να γυαλίσουν.
  • Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Σκεπάζουμε το κρέας μας με τον ζωμό λαχανικών και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Σιγοβράζουμε για 1,5 ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας. αν χρειαστεί και λίγο παραπάνω.
  • Ζεματάμε τα χόρτα σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει γι 2 με 3 λεπτά και τα περνάμε αμέσως από παγωμένο νερό, για να σταματήσει ο βρασμός και να διατηρηθούν τρυφερά.
  • Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Ελέγχουμε το κρέας μας και μόλις έχει μαλακώσει προσθέτουμε το φινόκιο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα πράσα και συνεχίζουμε για 10 λεπτά τον βρασμό.
  • Σε αυτό το σημείο ετοιμάζουμε και την κρέμα αυγολέμονο.
  • Σε μια κατασρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με το αλεύρι, φτιάχνοντας ένα ανοιχτόχρωμο ρου (όπως στη μπεσαμέλ)
  • Το ψήνουμε για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά για να μην καέι και το ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα
  • Προσθέτουμε τον ζωμό από το κατσικάκι με μια κουτάλα και αφήνουμε την κρέμα να δέσει, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σβολιάσει.
  • Προσθέτουμε τους κρόκους αυγών μαζί με το χυμό και το ξύσμα λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.
  • Συνεχίζουμε για 5 λεπτά μέχρι να δέσει η κρέμα
  • Ολοκληρώνουμε το φαγητό μας προσθέτοντας στην κατσαρόλα με το κατσικάκι, τα χόρτα, την κρέμα αυγολέμονο και τα φρέσκα μυρωδικά
  • Ανακινούμε την κατσαρόλα κυκλικά να ανακατευτεί η κρέμα αυγολέμονο με το κατσικάκι και ελέγχουμε το αλάτι.
  • Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ