Δεν υπάρχει πιο αγαπημένο γεύμα για την οικογένεια από μια καρμπονάρα και μάλιστα στον φούρνο. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας δίνει τα απαραίτητα tips και με απλά και εύκολα υλικά μας δίνεται η δυνατότητα να κάνουμε ένα γρήγορο και γευστικό γεύμα.

Υλικά

400 γραμ. πέννες 2 γεμάτες κ.σ. βούτυρο

2 σκελίδες σκόρδο

150 γραμ. μπέικον σε κομμάτια

4 αυγά

2 φλ. κρέμα γάλακτος light ή εβαπορέ γάλα

1 κεφάλι τρυφερό μπρόκολο ή 250 γραμ μανιτάρια

3 τρυφερά μικρά φρέσκα κρεμμύδια

150 γραμ. παρμεζάνα ψιλοτριμμένη ή πεκορίνο

αλάτι

φρέσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ψιλοκόβουμε το μπέικον σε μικρά καρέ.
  • Έπειτα ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια.
  • Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180º C στον αέρα, θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα.
  • Θα χρησιμοποιήσουμε μεσαίο, πυρίμαχο σκεύος και το αλείφουμε με βούτυρο.
  • Καθαρίζουμε το μπρόκολο από τις ίνες και τα φύλλα και το βάζουμε σε μπόλ με νερό και λίγο ξύδι.
  • Αφήνουμε για 5 λεπτά και μετά το ξεπλένουμε και το χρίζουμε σε μικρές φούντες, σε μέγεθος μικρής μπουκιάς.
  • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι αντικολλητικό και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο μπέικον.
  • Ρίχνουμε τη σπασμένη σκελίδα σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
  • Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μπρόκολο ή τα μανιτάρια και τα φρέσκα κρεμμύδια.
  • Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό.
  • Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 1/2 φλυτζάνι από το νερό.
  • Τα ξαναβάζουμε στη ζεστή κατσαρόλα και προσθέτουμε το βούτυρο.
  • Ανακατεύουμε να λιώσει το βούτυρο.
  • Σε ένα μπόλ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα και αλατοπιπερώνουμε.
  • Προσθέτουμε το μισό τριμμένο τυρί.
  • Περιχύνουμε τα ζυμαρικά.
  • Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα λαχανικά με το μπέικον.
  • Αδειάζουμε τα ζυμαρικά σε ένα ταψί.
  • Το σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί ή αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 10 λεπτά.
  • Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για επιπλέον 10 λεπτά.
  • Αν στεγνώσει το ζυμαρικό και χρειαστεί λίγο υγρό προσθέστε στο ταψί λίγες σταγόνες από το νερό των ζυμαρικών που έχουμε κρατήσει στην άκρη.

Διαβάστε περισσότερα στο: www.argiro.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ