Καθαρά Δευτέρα χωρίς λαγάνα δεν γίνεται. Έτσι ο Γιώργος Τσούλης αποκαλύπτει όλα τα μυστικά για την πιο εύκολη και γευστική συνταγή για σπιτική λαγάνα που μπορείτε να φτιάξετε. Ακόμη κι αν δεν έχετε προσπαθήσει στο παρελθόν να φτιάξετε ψωμί ή κάποια άλλη ζύμη, αυτή η συνταγή δεν θα σας δυσκολέψει καθόλου.

Δείτε αναλυτικά τα βήματα για την πιο εύκολη συνταγή για λαγάνα:

ΥΛΙΚΑ

  • 350 ml. νερό, χλιαρό
  • 5 γρ. ξηρή μαγιά
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 500 γρ. σκληρό αλεύρι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Σουσάμι, για το πασπάλισμα της λαγάνας

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μικρό μπολάκι, προσθέτουμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και την αφήνουμε να ενεργοποιηθεί, για 5 λεπτά.
  2. Παράλληλα, σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι. Μόλις ενεργοποιηθεί η μαγιά, προσθέτουμε το μείγμα μέσα στο αλεύρι.
  3. Ζημώνουμε με τα χέρια για περίπου 7 λεπτά, μέχρι να δημιουργήσουμε ένα μαλακό και εύπλαστο ζυμάρι.
  4. Έπειτα, μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, το σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 1,5 ώρα.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, στον αέρα. Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί του φούρνου διαμέτρου 35×30 εκ. και την αλείφουμε με ελαιόλαδο.
  6. Όταν είναι έτοιμη η ζύμη, την μεταφέρουμε στο ταψί και την απλώνουμε με τα χέρια, μέχρι να δημιουργήσουμε ένα ορθογώνιο σχήμα.
  7. Στη συνέχεια, πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, απλώνουμε το λάδι και πιέζουμε όλη την επιφάνεια της ζύμης με τα δάχτυλα μας, ώστε να κάνουμε μικρές λακουβίτσες.
  8. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο, για 20-25 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα η λαγάνα.
  9. Μόλις ετοιμαστεί, αφαιρούμε από τον φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά και σερβίρουμε.

Δείτε περισσότερα στο giorgostsoulis.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ