Η ελληνική κουζίνα ξέρει να συνδυάζει απλά υλικά με πλούσια γεύση και άρωμα. Ο Άκης Πετρετζίκης μας παρουσιάζει μια απολαυστική συνταγή μακαρονάδας με φρέσκα θαλασσινά, που φέρνει στο τραπέζι μας την αίσθηση της θάλασσας. Ιδανική για τους λάτρεις των θαλασσινών αλλά και για όσους θέλουν να εντυπωσιάσουν με ένα πιάτο που μυρίζει καλοκαίρι.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε

  • 600 γρ. mix θαλασσινών
  • 6-7 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 250 γρ. λιγκουίνι
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.γ. γλυκάνισο, ή μαραθόσπορο
  • 500 γρ. ντομάτες, τριμμένες
  • 2 κ.σ. βασιλικό
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι

Για το σερβίρισμα

  • ξύσμα λεμονιού
  • λεμόνι, σε φέτες
  • ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • βασιλικό

Πως θα το φτιάξετε

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ τα καλαμάρια και τα μύδια. Κόβουμε τις γαρίδες στη μέση και τα βάζουμε στο ίδιο μπολ.
  • Προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και μεταφέρουμε σε 2-3 δόσεις στο καυτό τηγάνι. Ψήνουμε για 1- 1 ½ λεπτό την κάθε δόση. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, βάζουμε αλάτι, τα λιγκουίνι και βράζουμε 1-2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Παράλληλα, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και τα βάζουμε στο καυτό τηγάνι. Σοτάρουμε 1-2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε. Βάζουμε τον γλυκάνισο, τη ντομάτα, 1 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά να εξατμιστεί η υγρασία.
  • Μεταφέρουμε τα λιγκουίνι στο τηγάνι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τα θαλασσινά, 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, τον υπόλοιπο βασιλικό, ανακατεύουμε και αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Βάζουμε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και σερβίρουμε με το ξύσμα και τις φέτες από το λεμόνι, ελαιόλαδο, πιπέρι και βασιλικό.

Δείτε την συνταγή

Διαβάστε περισσότερες συνταγές στο akispetretzikis.com

Διαβάστε επίσης: Εύκολη τούρτα παγωτό banoffee από τον Άκη Πετρετζίκη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ