Το πιο απολαυστικό και δροσερό φρούτο του καλοκαιριού, το καρπούζι μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε ένα σούπερ παγωτό. Ο Γιώργος Τσούλης το φτιάχνει με πέντε μόλις υλικά και μπορούμε να το έχουμε στο ψυγείο μας για τις λιγούρες μετά τη θάλασσα και τον ήλιο.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε για παγωτό καρπούζι
Για το χυμό και το πουρέ καρπούζι
- 500 γρ. καρπούζι, κομμένο σε κομμάτια χωρίς τα κουκούτσια
Για το παγωτό
- 500 ml κρέμα γάλακτος πλήρης, κρύα
- 170 ml ζαχαρούχο γάλα
- 250 ml χυμό καρπούζι
- Πουρέ καρπούζι
- 1 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
- 60 γρ. δάκρυα σοκολάτας
Για το σερβίρισμα
- Σιρόπι της αρεσκείας μας
- Δυόσμο
Πώς θα το φτιάξετε
Για το χυμό και το πουρέ
Βάζουμε το καρπούζι σε ένα multi και το χτυπάμε να γίνει πουρές. Σουρώνουμε το πουρέ, κρατάμε 250 ml χυμό καρπούζι και όλο το πουρέ που έχει μείνει στο σουρωτήρι.
Για το παγωτό
- Στον κάδο του μίξερ αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για δύο λεπτά, μέχρι να δημιουργήσουμε μία απαλή σαντιγί. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, το χρώμα ζαχαροπλαστικής και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Μόλις αρχίσει να πήζει το μείγμα, προσθέτουμε το χυμό, το πουρέ καρπούζι και χτυπάμε μέχρι να σφίξει ελαφρώς. Προσθέτουμε τα δάκρυα σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
Για το σερβίρισμα
Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα και το μεταφέρουμε στη κατάψυξη για 6-8 ώρες να παγώσει και να σερβίρουμε.
Περισσότερες συνταγές στο giorgostsoulis.com
Διαβάστε επίσης: Το light παγωτό που μπορείτε να φτιάξετε με τρία υλικά