Όταν η θερμοκρασία χτυπάει κόκκινο, η πατατοσαλάτα γίνεται σωτήρας. Δροσερή, χορταστική και ευέλικτη, είναι το απόλυτο καλοκαιρινό φαγητό για τις μέρες που ο φούρνος μοιάζει εχθρός και η κουζίνα μετατρέπεται σε σάουνα.

Αέρινος σοκολατένιος κορμός με κρέπες! Η συνταγή που θα λατρέψετε

Τα υλικά που θα χρειαστείτε

  • 3 πατάτες, μεσαίες (700 γρ. καθαρισμένες)
  • 200 γρ. απάκι, χοιρινό
  • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. μαγιονέζα
  • 1 κ.σ. μουστάρδα Wholegrain
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 2 ½-3 κ.σ. μηλόξιδο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, γεμίζουμε τα ¾ με νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση. 
  • Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια. 
  • Ρίχνουμε στην κατσαρόλα αλάτι και τις πατάτες, και βράζουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.  
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και σουρώνουμε τις πατάτες. 
  • Αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά να στραγγίξουν και τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ. 
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να κάψει. 
  • Κόβουμε το απάκι σε φέτες, το ρίχνουμε στο τηγάνι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. 
  • Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας ελαφρώς μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και αποσύρουμε από τη φωτιά. 
  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το μέλι, 1 ½ κ.σ. μηλόξιδο, αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. 
  • Ρίχνουμε στο μπολ με τις πατάτες το υπόλοιπο μηλόξιδο και ανακινούμε το μπολ για να ανακατευτούν. 
  • Προσθέτουμε τη σάλτσα που ετοιμάσαμε. 
  • Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό, τα ρίχνουμε και αυτά, και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. 
  • Μεταφέρουμε την πατατοσαλάτα σε μια πιατέλα, προσθέτουμε από πάνω το απάκι και σερβίρουμε. 

Δείτε το βίντεο με την συνταγή

Διαβάστε επίσης: Δροσερή σαλάτα γεμάτη μεξικάνικα αρώματα για να πάρετε μαζί σας στο γραφείο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ