Όταν η θερμοκρασία χτυπάει κόκκινο, η πατατοσαλάτα γίνεται σωτήρας. Δροσερή, χορταστική και ευέλικτη, είναι το απόλυτο καλοκαιρινό φαγητό για τις μέρες που ο φούρνος μοιάζει εχθρός και η κουζίνα μετατρέπεται σε σάουνα.
Αέρινος σοκολατένιος κορμός με κρέπες! Η συνταγή που θα λατρέψετε
Τα υλικά που θα χρειαστείτε
- 3 πατάτες, μεσαίες (700 γρ. καθαρισμένες)
- 200 γρ. απάκι, χοιρινό
- 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. μαγιονέζα
- 1 κ.σ. μουστάρδα Wholegrain
- 1 κ.σ. μέλι
- 2 ½-3 κ.σ. μηλόξιδο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- ¼ ματσάκι μαϊντανό
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, γεμίζουμε τα ¾ με νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
- Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα αλάτι και τις πατάτες, και βράζουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και σουρώνουμε τις πατάτες.
- Αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά να στραγγίξουν και τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να κάψει.
- Κόβουμε το απάκι σε φέτες, το ρίχνουμε στο τηγάνι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
- Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας ελαφρώς μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το μέλι, 1 ½ κ.σ. μηλόξιδο, αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Ρίχνουμε στο μπολ με τις πατάτες το υπόλοιπο μηλόξιδο και ανακινούμε το μπολ για να ανακατευτούν.
- Προσθέτουμε τη σάλτσα που ετοιμάσαμε.
- Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό, τα ρίχνουμε και αυτά, και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Μεταφέρουμε την πατατοσαλάτα σε μια πιατέλα, προσθέτουμε από πάνω το απάκι και σερβίρουμε.
Δείτε το βίντεο με την συνταγή
Διαβάστε επίσης: Δροσερή σαλάτα γεμάτη μεξικάνικα αρώματα για να πάρετε μαζί σας στο γραφείο