Μια συνταγή που δεν θα δυσκολέψει όποιον επιχειρήσει να τη φτιάξει και σίγουρα θα ξετρελάνει τα παιδιά τόσο στην προετοιμασία, όσο και στο αποτέλεσμα. Τα χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια του Άκη Πετρετζίκη με καραμέλα είναι αυτά που χρειάζεστε για την πιατέλα σας με τα χριστουγεννιάτικα γλυκά.

Πώς θα φτιάξουμε τα χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια με καραμέλα

Τα υλικά

  • 100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
  • 250 γρ. κουβερτούρα λευκή
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 80 γρ. γλυκόζη
  • 100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 1 πρέζα αλάτι

Για το σερβίρισμα

50 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
sprinkles, xριστουγεννιάτικα

Πώς παρασκευάζονται

  • Κόβουμε την κουβερτούρα γάλακτος σε μικρά κομμάτια και αφήνουμε στην άκρη.
  • Κόβουμε τη λευκή κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια τη ρίχνουμε σε ένα μπολ, τη λιώνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων ή με τη μέθοδο μπεν μαρί και αφήνουμε στην άκρη.
  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος και τη γλυκόζη, και καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη.
  • Μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 1 λεπτό, αφαιρούμε και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το ⅓ της ζάχαρης.
  • Αφήνουμε να λιώσει, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για άλλες 2 δόσεις μέχρι να δημιουργηθεί η καραμέλα.
  • Προσθέτουμε το μείγμα της κρέμας γάλακτος, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με την κουτάλα.
  • Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε την κουβερτούρα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα με μια σπάτουλα σιλικόνης σε μια κανάτα.
  • Κόβουμε το βούτυρο σε κυβάκια και το ρίχνουμε στην κανάτα.
  • Προσθέτουμε το αλάτι και χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ μέχρι να έχουμε μια λεία σάλτσα καραμέλας.
  • Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 1,5-2 ώρες μέχρι να παγώσει.
  • Παίρνουμε μια φόρμα σιλικόνης με χριστουγεννιάτικα σχέδια και απλώνουμε σε κάθε θήκη με ένα πινέλο μία στρώση από τη λιωμένη λευκή κουβερτούρα.
  • Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά, αφαιρούμε, ρίχνουμε άλλη μια στρώση λευκής κουβερτούρας και μεταφέρουμε ξανά στο ψυγείο.
  • Βάζουμε τη σάλτσα καραμέλας σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.
  • Αφαιρούμε τη φόρμα από το ψυγείο, γεμίζουμε καλά τις θήκες με την καραμέλα και στρώνουμε με ένα κουτάλι την επιφάνεια.
  • Απλώνουμε με ένα κουτάλι την υπόλοιπη λιωμένη κουβερτούρα στο πάνω μέρος από τα σοκολατάκια μέχρι να καλυφθούν καλά.
  • Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά να παγώσουν, αφαιρούμε και ξεφορμάρουμε σε ένα ξύλο κοπής.
  • Διακοσμούμε με λιωμένη κουβερτούρα και χριστουγεννιάτικα sprinkles, και σερβίρουμε.

Δείτε περισσότερες συνταγές στο akispetretzikis.com

Διαβάστε επίσης:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ