Τα Χριστούγεννα έχουν τη δύναμη να μας φέρνουν πιο κοντά στις μικρές απολαύσεις. Ένα στολισμένο τραπέζι, μια ζεστή κουζίνα και οι μυρωδιές από βούτυρο και βανίλια που απλώνονται στο σπίτι δημιουργούν εκείνο το γνώριμο αίσθημα θαλπωρής.

Τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα βουτύρου είναι από τις συνταγές που δεν χρειάζονται συστάσεις· είναι απλές, αγαπημένες και απόλυτα συνδεδεμένες με τις γιορτές. Φτιάχνονται εύκολα, χωρίς άγχος, και μετατρέπονται σε μικρά βρώσιμα δώρα που κουβαλούν μέσα τους τη χαρά της προετοιμασίας.

Υλικά

  • 250 γρ. βούτυρο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 120 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αποκτήσουν αφράτη και ανοιχτόχρωμη υφή. Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί πλήρως. Σε ξεχωριστό μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και τα ενσωματώνουμε σταδιακά στο μείγμα του βουτύρου, ζυμώνοντας απαλά μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή, εύπλαστη ζύμη.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια σε πάχος περίπου μισού εκατοστού και κόβουμε μπισκότα με χριστουγεννιάτικα κουπ πατ. Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 10–12 λεπτά, μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα.

Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν και, αν θέλουμε, τα πασπαλίζουμε με άχνη ή τα διακοσμούμε με λιωμένη σοκολάτα. Έτοιμα να σερβιριστούν, να προσφερθούν ως δώρο ή απλώς να απολαυστούν δίπλα σε έναν ζεστό καφέ.

Διαβάστε επίσης: Μπισκότα με τζίντζερ: η viral συνταγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ