Το Πάσχα τελείωσε και σίγουρα έχουν μείνει κάποιες σοκολάτες ή μέρος από τα σοκολατένια αυγά των παιδιών που δεν καταφέρατε να φάτε. Ο Άκης Πετρετζίκης έχει λοιπόν, την καλύτερη συνταγή για τα πιο γευστικά μπισκότα με τα leftovers των πασχαλινών αυγών.

Υλικά

140 γρ. σοκολάτες, που έχουν περισσέψει
200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. άχνη ζάχαρη
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 βανιλίνη
1 πρέζα αλάτι
2 κ.σ. γάλα πλήρες

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.
  • Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και την αφήνουμε στην άκρη.
  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ το βούτυρο, την άχνη ζάχαρη, το αλεύρι, τη βανιλίνη και το αλάτι.
  • Φοράμε γάντια και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με τα χέρια μας μέχρι να δέσει το μείγμα.
  • Ρίχνουμε στο μπολ τη σοκολάτα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με τα χέρια μας. Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να φτιάξουμε το ζυμάρι με 2 τρόπους: είτε ανακατεύουμε ελαφρώς έτσι ώστε τα κομματάκια σοκολάτας να είναι πιο έντονα και μεγάλα αλλά να έχουμε πιο αραιή την αίσθηση της σοκολάτας μέσα στο μπισκότο, είτε ανακατεύουμε περισσότερο έτσι ώστε να σπάσει ακόμα περισσότερο η σοκολάτα και να φαίνεται πιο έντονα στο μπισκότο.
  • Μεταφέρουμε το ζυμάρι στον πάγκο εργασίας και το χωρίζουμε σε δύο ζυμαράκια.
  • Πλάθουμε το κάθε ζυμαράκι σε μπαστουνάκι μήκους περίπου 20 εκ., τυλίγουμε τα μπαστουνάκια ξεχωριστά σε διάφανη μεμβράνη και τα μεταφέρουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
  • Τοποθετούμε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί.
  • Βγάζουμε τα μπαστουνάκια από το ψυγείο και αφαιρούμε τη διάφανη μεμβράνη.
  • Κόβουμε με ένα μαχαίρι το κάθε μπαστουνάκι σε φέτες πάχους 0,5-1 εκ. και τα μεταφέρουμε στο ταψί. Συνολικά θα βγουν 36-40 μπισκότα τα οποία θα ψήσουμε σε 2 δόσεις.
  • Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά.
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, αφήνουμε στην άκρη και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για το δεύτερο ταψί.

Δείτε περισσότερες συνταγές στο akispetretzikis.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ