Τα μπισκότα gingerbread είναι ένα κλασικό γλυκό των Χριστουγέννων που αγαπάμε όλοι. Η πλούσια γεύση τους από τζίντζερ, κανέλα και γαρίφαλο τα καθιστά ακαταμάχητα. Αν θέλετε να φτιάξετε μπισκότα gingerbread γρήγορα και εύκολα, αυτή η συνταγή είναι ιδανική για αρχάριους αλλά και για όσους θέλουν ένα γρήγορο χριστουγεννιάτικο γλυκό.
Υλικά
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γρ. ζάχαρη καστανή
- 100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 αυγό
- 2 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα
- ½ κουτ. γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη
- ½ κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
- 3 κουτ. σούπας μέλι

Οδηγίες
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C και στρώστε λαδόκολλα σε ένα ταψί.
- Ανακατέψτε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα.
- Προσθέστε το αυγό και το μέλι και ανακατέψτε καλά.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τη σόδα, το τζίντζερ, την κανέλα και το γαρίφαλο.
- Συνδυάστε τα δύο μείγματα μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
- Ανοίξτε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια σε πάχος περίπου 0,5 εκ.
- Κόψτε τα μπισκότα με κουπ πατ σε όποιο σχήμα θέλετε και τοποθετήστε τα στο ταψί.
- Ψήστε για 8–10 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα.
- Αφήστε τα να κρυώσουν και, αν θέλετε, διακοσμήστε τα με γλάσο ή ζάχαρη άχνη.
Επιπλέον Συμβουλές
- Η ζύμη μπορεί να φυλαχτεί στο ψυγείο για 1–2 ημέρες αν θέλετε να την φτιάξετε νωρίτερα.
- Μπορείτε να προσθέσετε λίγα καρύδια ή σταγόνες σοκολάτας για πιο πλούσια γεύση.
- Τα μπισκότα γίνονται πιο τραγανά όταν κρυώσουν τελείως, γι’ αυτό περιμένετε πριν τα αποθηκεύσετε.

Τα μπισκότα gingerbread είναι ιδανικά για να στολίσετε το χριστουγεννιάτικο τραπέζι ή να τα προσφέρετε ως δώρο στους αγαπημένους σας. Η εύκολη συνταγή αυτή θα σας βοηθήσει να απολαύσετε τη μαγεία των Χριστουγέννων χωρίς πολύ κόπο.
Διαβάστε επίσης: 10 εύκολες συνταγές για χριστουγεννιάτικα γλυκά