Τα μπισκότα gingerbread είναι ένα κλασικό γλυκό των Χριστουγέννων που αγαπάμε όλοι. Η πλούσια γεύση τους από τζίντζερ, κανέλα και γαρίφαλο τα καθιστά ακαταμάχητα. Αν θέλετε να φτιάξετε μπισκότα gingerbread γρήγορα και εύκολα, αυτή η συνταγή είναι ιδανική για αρχάριους αλλά και για όσους θέλουν ένα γρήγορο χριστουγεννιάτικο γλυκό.

Υλικά

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 αυγό
  • 2 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • ½ κουτ. γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 3 κουτ. σούπας μέλι

Οδηγίες

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C και στρώστε λαδόκολλα σε ένα ταψί.
  2. Ανακατέψτε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα.
  3. Προσθέστε το αυγό και το μέλι και ανακατέψτε καλά.
  4. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τη σόδα, το τζίντζερ, την κανέλα και το γαρίφαλο.
  5. Συνδυάστε τα δύο μείγματα μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
  6. Ανοίξτε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια σε πάχος περίπου 0,5 εκ.
  7. Κόψτε τα μπισκότα με κουπ πατ σε όποιο σχήμα θέλετε και τοποθετήστε τα στο ταψί.
  8. Ψήστε για 8–10 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα.
  9. Αφήστε τα να κρυώσουν και, αν θέλετε, διακοσμήστε τα με γλάσο ή ζάχαρη άχνη.

Επιπλέον Συμβουλές

  • Η ζύμη μπορεί να φυλαχτεί στο ψυγείο για 1–2 ημέρες αν θέλετε να την φτιάξετε νωρίτερα.
  • Μπορείτε να προσθέσετε λίγα καρύδια ή σταγόνες σοκολάτας για πιο πλούσια γεύση.
  • Τα μπισκότα γίνονται πιο τραγανά όταν κρυώσουν τελείως, γι’ αυτό περιμένετε πριν τα αποθηκεύσετε.

Τα μπισκότα gingerbread είναι ιδανικά για να στολίσετε το χριστουγεννιάτικο τραπέζι ή να τα προσφέρετε ως δώρο στους αγαπημένους σας. Η εύκολη συνταγή αυτή θα σας βοηθήσει να απολαύσετε τη μαγεία των Χριστουγέννων χωρίς πολύ κόπο.

Διαβάστε επίσης: 10 εύκολες συνταγές για χριστουγεννιάτικα γλυκά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ