Με το βλέμμα στραμμένο στο 2022 μετράμε τρεις θεατρικές παραστάσεις, οι οποίες θα κάνουν «ποδαρικό» την πρώτη εβδομάδα του χρόνου!

Την Πρωτοχρονιά θα ανάψουν για πρώτη φορά τα queer φώτα της πολυαναμενόμενης παράστασης που ετοίμασε ο Βασίλης Μπισμπίκης, «Τα κόκκινα φανάρια». Μια παράσταση βασισμένη στο έργο του Αλέκου Γαλανού και θα παρουσιάζεται κάθε Σάββατο και Κυριακή στο Cartel Τεχνοχώρος (Λεγάκη 7, Αγ. Ιωάννης Ρέντη).

Η Μαντάμ Παρί και τα κορίτσια της ανοίγουν με γενναιότητα την κουρτίνα του μπαρ τους, χορεύουν, τραγουδούν και αφηγούνται ιστορίες βιωμένες στα μονοπάτια της queer νύχτας και του αγοραίου έρωτα, υπενθυμίζοντας σε όλους την ηχηρή παρουσία τους στη ζωή.

Σίγουρα πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα σκηνοθετική ματιά, η οποία σίγουρα θα προσελκύσει το θεατρόφιλο κοινό, όπως άλλωστε συνέβη και με το πολλαπλά sold out, «Άνθρωποι και ποντίκια» (επανέρχεται στη σκηνή του Cartel Τεχνοχώρος από τις 5 Ιανουαρίου 2022), καθώς και με τον εξίσου δυνατό μονόλογο, «Άρης» της Σοφίας Αδαμίδου (επιστρέφει από τις 2 Ιανουαρίου 2022).

Η παράσταση είναι κατάλληλη για θεατές άνω των 17 ετών.

Παίζουν (αλφαβητικά): Ερατώ Αγγουράκη, Λευτέρης Αγουρίδας, Ελεονώρα Αντωνιάδου, Μπέττυ Βακαλίδου, Δημήτρης Γαλάνης, Γιανμάζ Ερντάλ, Μάρα Ζαλώνη, Μάνος Καζαμίας, Διονύσης Κοκκοτάκης, Δημήτρης Παπάζογλου, Αγγέλα Πατσέλη, Γιώργος Σιδέρης, Τάσος Σωτηράκης, Στέλιος Τυριακίδης, Πουριά Χοσσεϊνί.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ένας «Κατά φαντασίαν ασθενής» θα προσγειωθεί την πρώτη ημέρα του χρόνου στο Θέατρο 104 (Ευμολπιδών 41, Γκάζι), ψάχνοντας τις ενέσεις, τα φάρμακα του, αλλά και τα…κλύσματα του, τα οποία είναι απαραίτητα για τον καθημερινό καθαρισμό του εντέρου του, καθώς ο «ασθενής» Αργκάν, φοβάται τον θάνατο και γι’ αυτό προσπαθεί με κάθε τρόπο να τον αποφύγει. Αυτός είναι ο λόγος που θέλει να αναγκάσει και τη μεγαλύτερη κόρη του να παντρευτεί με γιατρό, καθώς με αυτό τον τρόπο έχει εξασφαλισμένη εικοσιτετράωρη ιατρική περίθαλψη για το υπόλοιπο της ζωής του. Η κόρη του όμως, αλλά κυρίως η δεύτερη σύζυγός του, έχουν άλλα σχέδια…

Πρόκειται για το τελευταίο έργο του Μολιέρου, το οποίο αναδεικνύει μέσα από το πρίσμα της κωμωδίας τους μηχανισμούς της χειραγώγησης και της εξαπάτησης.

Η παράσταση, την οποία σκηνοθετεί η Σοφία Καραγιάννη, παρουσιάζεται κάθε Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή.

Παίζουν: Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Σοφία Καραγιάννη, Κωνσταντίνος Πασσάς, Αλέξανδρος Τούντας, Κορίνα Θεοδωρίδου, Κωνσταντίνος Παράσης, Γεωργία Κυριαζή.

Τέλος στις 5 & 6 Ιανουαρίου 2022 το προκλητικό έργο της τολμηρής συγγραφέως, Σάρα Κέϊν, «Φαίδρας Έρως» σε σκηνοθεσία, Άντζελας Μπρούσκου, επανέρχεται για τις δυο αυτές παραστάσεις στο θέατρο «Σφενδόνη» (Μακρή 4, Ακρόπολη).

Παίζουν: Παρθενόπη Μπουζούρη, Τζέο Πακίτσας, Τσιμάρας Τζανάτος, Νατάσα Εξηνταβελώνη.