Κι αυτή η εβδομάδα φέρει τον αέρα Οκτωβρίου, κι ας έχουμε μόλις μπει στον Μάϊο, καθώς οι πρεμιέρες που θα μας απασχολήσουν κι αυτή την εβδομάδα είναι αρκετές.

Η δεύτερη σκηνοθετική δουλειά της Άννας-Μαρίας Παπαχαραλάμπους, έρχεται από τις 9 Μαϊου στο Θέατρο 104 με το νεοελληνικό έργο του Σπύρου Μιχαλόπουλου, Backpack και με πρωταγωνιστές τους Φαίη Ξυλά και Χρήστο Σπανό. Ένα χαμένο σακίδιο στο μετρό, στο οποίο υπάρχει πολύτιμο περιεχόμενο, θα φέρει κοντά την παραλήπτρια και τον κομιστή, δυο τελείως άγνωστους ανθρώπους μεταξύ τους και τελείως διαφορετικούς. Να σημειώσουμε πως την πρωτότυπη μουσική της παράστασης, υπογράφει η τραγουδοποιός, Μαρίνα Σπανού. Ένα έργο το οποίο ανεβαίνει σπάνια στις αθηναϊκές σκηνές, το «Μια γυναίκα χωρίς σημασία» του Όσκαρ Ουάϊλντ επέλεξε ο θίασος ΣΥΝ-ΘΗΚΗ να παρουσιάσει από τις 7 Μαϊου στο θέατρο ΕΛΕΡ, σε σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη.

Τρεις μικροαπατεώνες, ο Δάσκαλος, ο Ντον και ο Μπομπ, διεκδικούν το μεγαλύτερο κομμάτι στο αμερικανικό όνειρο, στο έργο-σταθμός στη δραματουργία του Ντέϊβιντ Μάμετ, «Αμερικάνικος Βούβαλος». Σχεδιάζουν μια διάρρηξη για να κλέψουν κάποια συλλεκτικά νομίσματα, η οποία όμως δε γίνεται ποτέ. Στους τρεις ρόλους θα δούμε τους: Θανάση Σαράντο – ο οποίος σκηνοθετεί κιόλας την παράσταση- Χριστόδουλο Στυλιανού, Πάρη Σκαρτσόλια. Η παράσταση κάνει πρεμιέρα στις 9 Μαϊου στο θέατρο Φούρνος.

Ένα ανομολόγητο έγκλημα δεκαπέντε χρόνων. Η Λέηντυ ζει με τον βάναυσο σύζυγό της και το μοναδικό της όνειρο είναι να ανοίξει ξανά το αγαπημένο της ζαχαροπλαστείο εις μνήμην του πατέρα της. Η Δήμητρα Χατούπη, ο Δημήτρης Δρόσος, ο Γιάννης Δρακόπουλος και μια ομάδα νέων ηθοποιών υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Βασίλη Ανδρέου παρουσιάζουν από τις 9 Μαϊου στο θέατρο Ροές, το έργο του Τένεσι Ουίλλιαμς, «Ο Ορφέας στον Άδη».

Θεραπεύεται η ανθρώπινη ψυχή από τα τραύματα της; Η Αιμιλία Υψηλάντη, η Νατάσα Καλογρίδη και η Σάρα Εσκενάζη συναντιούνται στη σκηνή του θεάτρου Αργώ από τις 5 Μαϊου, στο έργο, «Η κυρία Κλάιν» του Νίκολας Ράιτ, σε σκηνοθεσία Χρύσας Καψούλη. Οι τρεις αυτές γυναίκες, ψυχαναλύτριες, περνούν μια νύχτα στο Λονδίνο του 1934. Ο ξαφνικός θάνατος του γιου και αδελφού δημιουργεί άγριες συγκρούσεις.

Ο Ένκε Φεζολλάρι σκηνοθετεί στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης το εμβληματικό έργο της Λούλας Αναγνωστάκη, «Η Πόλη», με πρωταγωνιστές τους: Βάνα Πεφάνη, Βασίλη Αφεντούλη και σε διπλή διανομή τους Δημήτρη Μπούρα και Ένκε Φεζολλάρι.

«Το σφαγείο του έρωτα» έρχεται από τις 6 Μαϊου στο θέατρο Οδού Κυκλάδων. Πρόκειται για ένα έργο το οποίο βασίζεται στο «Αίμα της Αγάπης» του Παντελή Μπουκάλα. Σκηνοθετεί ο Θοδωρής Γκόνης και πρωταγωνιστούν: Άννα Καλαϊτζίδου, Μιχάλης Τιτόπουλος, Μαρία Χάνου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ