Μπορεί να οδεύουμε προς το τέλος μιας περίεργης θεατρικά σεζόν, όμως συνεχίζονται ακάθεκτα τα ανεβάσματα νέων παραστάσεων, τα οποία ζητούν το χειροκρότημα του κοινού.

Παλιοί και νέοι ήρωες του Αρκά θα βρεθούν στη σκηνή του «Θέατρον» στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» με το έργο του Αρκά, «Εκτός Ελέγχου» από τις 12 Μαρτίου. Ο Αρκάς είναι ο σπουδαιότερος σκιτσογράφος και συγγραφέας της εποχής μας, καθώς με την καυστική του πένα χαρίζει ατάκες που μένουν και φυσικά γέλιο και ανατροπές. Στη συγκεκριμένη παράσταση ανάμεσα στους επαγγελματίες ηθοποιούς (Αντώνη Λουδάρο, Κωνσταντία Χριστοφορίδου, Σωτήρη Καλυβάτση, Χρήστο Τριπόδη κ.ά.) θα δούμε  και τον Μανώλη Γκίνη τον αγαπημένο μικρό Άγγελο από τη σειρά, «Τα καλύτερα μας χρόνια», αλλά και την κόρη του Χρήστου Τριπόδη, Αθηνά.

Την περιπέτεια ενός μπέμπη, παρακολουθεί το θεατρικό έργο της Βίλης Σωτηροπούλου, «Ο Μπέμπης», που κάνει πρεμιέρα στις 14 Μαρτίου στο θέατρο Αλκμήνη. Ο μπέμπης μαζί με τα αδέρφια του περπατά σε δύσκολα μονοπάτια από τη στιγμή που απομακρύνθηκαν έπειτα από εισαγγελική εντολή από το σπίτι τους.

Αναφωνεί «Είμαι Βίγκαν» και ο Μιχάλης Σεβαστέρης μέσα από το one man show που ξεκινά στις 11 Μαρτίου στο θέατρο Άβατον, θα προσπαθήσει να μιλήσει μέσα από το πρίσμα της κωμωδίας για όλες τις τραγικές για εκείνον καταστάσεις που πέρασε σαν παιδί, έφηβος, ενήλικας και που φοβάται ότι θα περάσει και σαν γέρος!

Μια κωμωδία για τον έρωτα θα συναντήσουμε στη Θεσσαλονίκη και στο Βασιλικό Θέατρο από τις 11 Μαρτίου. Πρόκειται για τον «Ντετέκτιβ» του Πήτερ Σάφερ, που μέσα από την ατμόσφαιρα της δεκαετίας του ’60, παρακολουθεί μια ιστορία έρωτα και απιστίας εμπλουτισμένη με στοιχεία αστυνομικού μυθιστορήματας και φάρσας. Στην Ελλάδα έχει ανέβει τη θεατρική περίοδο 1966-1967 από τον θίασο Γιάννη Φέρτη και Ξένιας Καλογεροπούλου με τίτλο, «Η Αφροδίτη και ο Ντετέκτιβ».

«Ο χρόνος ή όλα τα διορθώνει ή όλα τα τελειώνει» αναφέρει ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ, στο έργο του «Τρωίλος και Χρυσηίδα», που ανεβαίνει από το Εθνικό Θέατρο στις 11 Μαρτίου στο Θέατρο Rex- Σκηνή «Ελένη Παπαδάκη», σε σκηνοθεσία Μαρίας Πανουργιά. Στο έργο του Σέξπιρ μετά από τόσο θάνατο τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη και ο έρωτας!

Ο Γιάννης Νταλιάνης επανέρχεται σκηνοθετικά με ένα σύγχρονο έργο, που έχει ήδη κάνει αίσθηση στις σκηνές του Λονδίνου και θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το On Ego, το οποίο βασίζεται στο βραβευμένο βιβλίο, «Η σιωπηλή χώρα» του Πωλ Μπροκς. Το έργο – σηκώνει αυλαία στις 14 Μαρτίου στην Κάτω Σκηνή του Από Μηχανής Θέατρο- διερευνά μέσα από ένα επιστημονικό πείραμα, ένα γρίφο της φιλοσοφίας και της επιστήμης: πώς η σάρκα γίνεται πνεύμα;

Ο Γιώργος Παπαγεωργίου σκηνοθετεί για το Εθνικό Θέατρο και συγκεκριμένα στο Θέατρο Rex- Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη», το έργο του Νικολάι Έρντμαν, «Αυτόχειρ!». Ο Ρώσσος συγγραφέας είναι συνεχιστής της μεγάλης παράδοσης της ρωσικής κωμωδίας με εμφανείς επιρροές από τον Γκόγκολ και τον Τσέχοφ. Ο σκηνοθέτης επέλεξε τη μουσική εκδοχή του έργου με βασικούς πρωταγωνιστές τους: Ναταλία Τσαλίκη, Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη, Μανώλη Μαυροματάκη, Βάσω Καβαλλιεράτου, Κλέαρχο Παπαγεωργίου κ.ά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ