Το τριήμερο της 25ης Μαρτίου δεν εμπόδισε όπως φαίνεται τρεις αθηναϊκές σκηνές να προγραμματίσουν τις πρεμιέρες τους για τη φετινή χειμερινή σεζόν, η οποία σε λίγο καιρό φτάνει στο τέλος της.

Στο θέατρο Σφενδόνη από τις 26 Μαρτίου θα συναντήσουμε, σχεδόν 30 χρόνια μετά την ιστορική παράσταση του Θεάτρου Δωματίου στην κατάληψη του κτηρίου καλλιτεχνών της 3ης Σεπτεμβρίου, τον «Μισάνθρωπο» του Μολιέρου σε σκηνοθεσία, Άντζελας Μπρούσκου. Η σκηνοθέτης επανέρχεται με νέα ανάγνωση, καθώς στην εποχή των social media, οι άνθρωποι δημιουργούν μια ιδεατή δημόσια εικόνα με likes και live έκθεση στα πάντα. Στην παράσταση θα δούμε τους ηθοποιούς: Μαρία Διακοπαναγιώτου, Παρθενόπη Μπουζούρη, Θάνο Παπακωνσταντίνου, Πηνελόπη Τσιλίκα, Κωνσταντίνο Γεωργαλή κ.ά.

Ελληνικό έργο θα συναντάμε από τις 26 Μαρτίου στο θέατρο Κάμιρος, καθώς κάνει πρεμιέρα το έργο του Γιώργου Διαλεγμένου, «Η νύχτα της κουκουβάγιας». Πρόκειται για μια παράσταση-αλληγορία για τη ζωή και τον θάνατο, που συνσκηνοθετούν οι Δημήτρης Αγαρτζίδης και Δέσποινα Αναστάσογλου.

Στο Θέατρο ΕΛΕΡ, ο Άρης Λάσκος σκηνοθετεί το έργο της Lucy Prebble, Enron, που είναι βασισμένο μεν στα πραγματικά γεγονότα του μεγαλύτερου εταιρικού σκανδάλου όλων των εποχών σύμφωνα με την Washington Post, με έμφαση στη μυθοπλασία δε, το έργο παρουσιάζει επί σκηνής την επί δεκαετία φρενήρη οικονομική ανάπτυξη του αμερικανικού κολοσσού ενέργειας ΕΝΡΟΝ, που από συνολική αξία υπολογιζόμενη σε 60 δισεκατομμύρια δολάρια, πτώχευσε σε μόλις 16 μήνες το 2001, μέσα από μια  πρωτοφανή – τότε – οικονομική καταστροφή που άφησε πάνω από 20.000 άνεργους και εξαφάνισε 28 δισεκατομμύρια δολάρια μισθούς και συντάξεις.

Τέλος,  κάθε Δευτέρα και Τρίτη από τις 28 Μαρτίου στο θέατρο Vault, θα παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το έργο του Lars Von Trier, «Οι ηλίθιοι», σε διασκευή Βαγγέλη Λάσκαρη, μια παράσταση όπως αναφέρεται «αυστηρώς ακατάλληλη για ανηλίκους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ