Οι Άννα Αδριανού, Ηρώ Μουκίου, Βάσω Γουλιελμάκη, Κατερίνα Μπιλάλη, Κρίστη Παπαδοπούλου και Εύη Δαέλη γίνονται από τις 8 Νοεμβρίου «Ανθισμένες Μανόλιες». Το καλοκαίρι που μας πέρασε η παράσταση γνώρισε μεγάλη επιτυχία στο αθηναϊκό κοινό και επιστρέφει και πάλι.

Το γνωστό και αγαπημένο σε όλους θεατρικό έργο του Ρόμπερτ Χάρλινγκ θα ανθίσει το χειμώνα στο Alhambra Art Theatre -κάθε  Δευτέρα και Τρίτη και ώρα 21:00- σε απόδοση και σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Κυριακού.

Από το θέατρο στον κινηματογράφο

Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε Off Broadway παράσταση και από τότε γνώρισε τεράστια επιτυχία. Ακολούθησαν περιοδείες πολλών θιάσων σε όλη την Αμερική και στην Ευρώπη και αργότερα το θεατρικό έργο έγινε ταινία που έκανε μεγάλη αίσθηση στο κοινό.

Η ομότιτλη ταινία -ο αγγλικός τίτλος της είναι Steel Magnolias- σε σκηνοθεσία Χέρμπερτ Ρος και σενάριο του ίδιου του θεατρικού συγγραφέα μεε πρωταγωνίστριες τις: Σάλι Φιλντ, Ντόλι Πάρτον, Σίρλεϊ ΜακΛέιν, Ντάριλ Χάνα, Ολυμπία Δουκάκη και Τζούλια Ρόμπερτς.

Κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους στις 15 Νοεμβρίου 1989. Είχε λάβει εξαιρετικές κριτικές και έγινε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία με συνολικές εισπράξεις 95,9 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Η Τζούλια Ρόμπερτς τότε είχε πάρει υποψηφιότητα για Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου και βραβεύτηκε με Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία της.

Η υπόθεση του έργου

Μια κωμική τραγωδία για τη φιλία, τη μητρότητα, την απώλεια, την οικογένεια και τον έρωτα. Όλες οι γυναίκες θα βρούν κάτι από την δική τους ζωή. Οι χαρακτήρες και οι διάλογοι μεταφέρουν μηνύματα, πέρα από οποιαδήποτε στενά κοινωνικά στερεότυπα.

Σε μια κωμόπολη του αμερικανικού Νότου, το κομμωτήριο έχει γίνει στέκι για έξι γυναίκες της διπλανής πόρτας. Εκεί μοιράζονται τις χαρές και λύπες τους, λένε τα μυστικά τους και ανταλλάσσουν συμβουλές. Όταν μία από αυτές παρουσιάζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας, οι υπόλοιπες πέντε της συμπαρίστανται με τον πιο τρυφερό τρόπο. Το πρόβλημα της μιας γίνεται πρόβλημα και της άλλης και έτσι γίνεται η ένωση. Αναγνωρίζουν η μια το πρόβλημα της άλλης.

Οι έξι «Ανθισμένες Μανόλιες» της Ελλάδας

Ένα βαθιά κοινωνικό έργο που αντιμετωπίζει δραστικά τη μοναξιά της σύγχρονης γυναίκας. Ένα έργο καλογραμμένο και δομημένο, με εξαιρετικούς χαρακτήρες.

Όλοι οι ρόλοι είναι πρωταγωνιστικοί και κινούνται μέσα σε χρόνο οικειότητας και κλίμα καθημερινότητας, έτσι που το κομμωτήριο γίνεται μια μικρή και κλειστή κοινωνία. Οι Άννα Αδριανού, Ηρώ Μουκίου, Βάσω Γουλιελμάκη, Κατερίνα Μπιλάλη, Κρίστη Παπαδοπούλου και Εύη Δαέλη γίνονται από τις 8 Νοεμβρίου που κάνει πρεμιέρα η παράσταση «Ανθισμένες Μανόλιες».

Το okmag εξασφάλισε αποκλειστικά τις επίσημες φωτογραφίες της παράστασης. Αυτές οι έξι ανθισμένες μανόλιες θα συζητηθούν…

Ταυτότητα της παράστασης

Απόδοση – Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Κυριακού

Σκηνικά: Μαρία Φιλίππου

Κοστούμια: Αθηνά Τρανούλη

Φωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσης

Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Λέπουρης

Δημόσιες σχέσεις: Νταίζη Λεμπέση

Παραγωγή: Βάσια Παναγοπούλου  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ