Εντολή για πειθαρχικό έλεγχο ενδέχεται να δώσει τα επόμενα 24ωρα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, για τις δύο ιατροδικαστές που διενήργησαν τις πρώτες ιατροδικαστικές εξετάσεις σε Μαλένα και Ίριδα.

Πριν από μερικές ώρες κατατέθηκε στο Ανθρωποκτονιών το πόρισμα του προϊσταμένου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκου Καρακούκη που αφορά τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας. 

O Νίκος Καρακούκης και ο Νίκος Καλογριάς, αποφάνθηκαν ότι υπάρχει κοινή αιτία θανάτου και των δύο κοριτσιών που αποδίδεται σε εγκληματική ενέργεια και όχι παθολογικά αίτια.

Τα κενά που εντοπίστηκαν στα πρώτα πορίσματα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας φέρνουν πειθαρχικό έλεγχο εις βάρος των ιατροδικαστών που διενήργησαν τις πρώτες ιατροδικαστικές εξετάσεις.

Η έρευνα, που αναμένεται να παραγγείλει Υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας θα διενεργηθεί – κατά πάσα πιθανότητα – από τον επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκο Καρακούκη.

Ωστόσο η κατηγορούμενη επιμένει ότι δεν έβλαψε τα παιδιά της ακόμα και μετά το πόρισμα. Ο δικηγόρος της στον οποίο ανέθεσε η ανακρίτρια την υπεράσπιση της Πισπιρίγκου, Κωνσταντίνος Ζάρδας, ανέφερε ότι το πόρισμα πρόκειται να αμφισβητηθεί, ενώ εκτίμησε ότι στο δικαστήριο θα υπάρξει μάχη και μεταξύ των ιατρών και επιστημόνων.

Ο δικηγόρος έκανε λόγο για δύο αντιμαχόμενες πλευρές μεταξύ εμπειρογνωμόνων και τεχνικών συμβούλων. Είναι εκείνοι που υποστηρίζουν τον ασφυκτικό θάνατο και εκείνοι που υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υπήρξε ασφυκτικός θάνατος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ