Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την έκδοση απόφασης στην υπόθεση της άγριας επίθεσης με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου από την 36χρονη κατηγορούμενη Έφη Κακαράντζουλα. Η δίκη συνεχίζεται και σήμερα και από το πρωί στο Μικρτό Ορκωτό Δικαστήριο έφθασε η Ιωάννα παλιοσπύρου συνοδευόμενη από τους δικηγόρους της. Η κατηγορούμενη, Έφη Κακαράντζουλα αποφάσισε να μην βρεθεί στο δικαστήριο και να παραμέινει στο κελί της, όπου και θα ενημερωθεί για την ποινή της.

Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, η διαδικασία αναμένεται να συνεχιστεί σήμετα με τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης, οι οποίες είχαν ήδη ξεκινήσει κατά τη προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου. Όταν πλέον ολοκληρωθούν οι αγορεύσεις των συνηγόρων και των δυο πλευρών, το δικαστήριο θα είναι έτοιμο να εκδώσει την απόφασή του. Δεν αποκλείεται, ωστόσο, να χρειαστούν ακόμη και δυο συνεδριάσεις μέχρι να πέσει η αυλαία της πολύκροτης αυτής δίκης και η 36χρονη να ακούσει την απόφαση δικαστών και ενόρκων αρχικά επί της ενοχής της και εν συνεχεία επί της ποινής που θα της επιβληθεί, δεδομένου ότι η ίδια έχει ομολογήσει το έγκλημά της.

Αγορεύοντας στην προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου ο εκ των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής Απόστολος Λύτρας, απευθυνόμενους στους ενόρκους, είπε: «Η κατηγορούμενη ήθελε να βλέπει την Ιωάννα να πεθαίνει λιώνοντας». Όταν μάλιστα ξεκίνησε την αγόρευσή του ο Απόστρολος Λύτρας, η 36χρονη κατηγορούμενη ζήτησε να αποχωρήσει από τη δικαστική αίθουσα

Τέλος, είχε προηγηθεί στο δικαστήριο η αγόρευση του εισαγγελέα της έδρας Χαρ. Μαστραντωνάκη, ο οποίος είχε ζητήσει από δικαστές και ενόρκους να κηρύξουν ένοχη την κατηγορουμένη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της Ιωάννας και όχι για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ