Την πρώτη δικαίωσή της ένιωσε η Ιωάννα Παλιοσπύρου μετά την πρόταση του Εισαγγελέα να κρίνει ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας την κατηγορούμενη Έφη Κακαράντζουλα. Ο εισαγγελέας Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης ήταν «καταπέλτης» κατά της δράστιδας και πρότεινε την ανώτατη ποινή.

Έχοντας αποτιμήσει όλα τα στοιχεία του εγκλήματος στάθηκε στα καίρια σημεία της υπόθεσης και αναφέρθηκε στα πραγματικά γεγονότα που καθόρισαν τις κινήσεις της κατηγορούμενης αλλά και τη ζωή της Ιωάννας. Έτσι η πρότασή του ήταν η Έφη Κακαράντζουλα να κριθεί ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Βγαίνοντας από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, η Ιωάννα Παλιοσπύρου είπε στους δημοσιογράφους: «Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη για τη μέχρι σήμερα στάση της Δικαιοσύνης, που μου δίνει κουράγιο να αντιμετωπίσω τον ισόβιο Γολγοθά που έχω να ανέβω και που με έχει υποβάλλει η Έφη Κακαράντζουλα». Μάλιστα αυτή ήταν η πρώτη φορά που αναφέρθηκε ονομαστικά στην κατηγορούμενη.

Λίγο νωρίτερα, κατά την έξοδό του από το δικαστήριο ο Απόστολος Λύτρας τοποθετήθηκε επί της εισαγγελικής εισήγησης για την ποινή της Έφης Κακαράντζουλα, η οποία όπως επανέλαβε βάσει νομοθετικού πλαισίου δεν δύναται να ξεπεράσει τα 15 χρόνια.

«Ο Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή της όπως κατηγορείται. Εγώ τέλειωσα με την αγόρευσή μου και τα 15 χρόνια που είναι η μέγιστη των ποινών για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας – που σημαίνει ότι σε 5 χρόνια θα βγει από τη φυλακή – αυτό όμως που θα της είναι ισόβια είναι ότι η Ιωάννα θα είναι ένα σύμβολο αγωνίστριας δίνοντας κουράγιο ότι δεν πρέπει ποτέ και για τίποτε να το βάζουμε κάτω. Αυτή θα είναι η καταδίκη της», ανέφερε ο συνήγορος της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

Φωτογραφίες: NDP