Η εισηγμένη στην χρηματιστηριακή αγορά του NASDAQ Capital Product Partners LP, συμφερόντων του Ομίλου Μαρινάκη σημείωσε σημαντική αύξηση τόσο τζίρου όσο και κερδών. Το γ΄ τρίμηνο του 2021 η CPLP αύξηση εσόδων κατά  21% σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2020, από τα 35,5 εκατ. δολάρια στα 43,1 εκατ. δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις 25 Οκτωβρίου έκανε πρεμιέρα στο χρηματηστήριο Αθηνών το ομόλογο της CPLP Shipping Holdings (ύψους 150 εκατ. Ευρώ), σημειώνοντας ρεκόρ υπερκάλυψης ομολογιακού δανείου στη χώρα μας.

Η Capital Product Partners L.P. του Ομίλου Μαρινάκη επενδύει στην αειφόρο ναυτιλία. Η εισηγμένη στον Nasdaq εταιρεία υλοποιεί ένα στρατηγικό επενδυτικό πλάνο για την «πράσινη» ανανέωση του στόλου της, ύψους 1,2 δισ. ευρώ, με την αγορά τριών υπερσύγχρονων LNG Carriers, χωρητικότητας 174.000 κυβικών μέτρων το καθένα, με δικαίωμα απόκτησης τριών επιπλέον. Τα δύο LNG Carriers παραδόθηκαν στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Τα νέα πλοία κινούνται με καύσιμο το φυσικό αέριο το οποίο παράγει σημαντικά χαμηλότερες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, σε σχέση με το πετρέλαιο, ενώ είναι και αποδοτικότερα ενεργειακά.

Με την ένταξή των τριών LNG Carriers στον στόλο της CPLP, ο οποίος αριθμεί συνολικά 19 σύγχρονα πλοία με μέσο όρο ηλικίας κάτω των 9 ετών, η εταιρεία μείωσε περίπου 10% το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα σε λιγότερο από έναν χρόνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ