Μια ασύλληπτη τραγωδία εξελίχθηκε το πρωί της Τρίτης 9 Μαΐου στην Άρτα όταν ένας πατέρας ξέχασε την 5,5 μηνών κόρη του στο αυτοκίνητο και όταν το συνειδητοποίησε ήταν ήδη πολύ αργά.

Ο πατέρας ξεκίνησε το πρωί να πάει στη δουλειά του με σκοπό να αφήσει νωρίτερα την κόρη του στον βρεφονηπιακό σταθμό.

Όταν η μητέρα έφτασε το μεσημέρι στον βρεφονηπιακό για να παραλάβει την κόρη τους, την ενημέρωσαν ότι δεν εμφανίστηκε το παιδί στον σταθμό. Αμέσως τηλεφώνησε στον πατέρα ρωτώντας τον για το παιδί. Εκείνος συνειδητοποιώντας τι είχε συμβεί έτρεξε στο αυτοκίνητο, όπου σύμφωνα με τις πληροφορίες βρήκε το παιδί με αφρούς στο στόμα.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση;

Η ιατροδικαστική εξέταση του βρέφους αναφέρει ότι υπέστη αίσθημα ασφυξίας, εφίδρωση, συριγμό στους πνεύμονες, δύσπνοια, βήχα, δυσκολία αναπνοής, υποξία (χαμηλή στάθμη οξυγόνου). Αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να υποστεί πνευμονικό οίδημα που οδήγησε σε καρδιακή ανακοπή λόγω υποξυγοναιμίας (έλλειψη οξυγόνου), ταχυκαρδία, και κυάνωση.

Εναντίον του 37χρονου πατέρα, ασκήθηκε ποινική δίωξη για θανατηφόρο έκθεση και ο ίδιος ζήτησε και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή.

Η κηδεία του 5,5 μηνών κοριτσιού από την Άρτα θα γίνει το Σάββατο, στις 12:00 το μεσημέρι, στην Περδικορράχη, δωρεά του γραφείου τελετών.

Δεδομένου ότι για να ταφεί το παιδί θα πρέπει πρώτα να έχει βαφτιστεί, κάτι που δεν είχε γίνει, ο ιερέας θα πει νωρίτερα μια ειδική ευχή και το κοριτσάκι θα πάρει το όνομα Λυδία Ελένη.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στην Άρτα: Ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης εξηγεί στο okmag τι οδήγησε στο θάνατο το μωρό – Τα στοιχεία που σοκάρουν

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ