Ακόμη ένα νέος άνθρωπος έχασε τη ζωή του το βράδυ της Δευτέρας (7/8) στη Νέα Φιλαδέλφεια ανάμεσα σε συμπλοκές οπαδών της ΑΕΚ και της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Η ιστορία με τον Άλκη Καμπανό επαναλαμβάνεται μετά από ενάμιση χρόνο, με έναν 22χρονο οπαδό να πέφτει νεκρός με πολλαπλές μαχαιριές  έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, ενώ υπάρχουν και 8 τραυματίες (τέσσερις Έλληνες και τέσσερις Κροάτες).

Σύμφωνα με την ΕΡΤ ανάμεσα στους τραυματίες υπάρχει κι ένας ανήλικος με χτύπημα από πέτρα στο κεφάλι.

Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν παράλληλα σε 96 συλλήψεις, από τις οποίες οι 88 είναι στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και οι 8 είναι οι τραυματίες που βρίσκονται στον Ερυθρό Σταυρό.

Τι ακριβώς συνέβη και πως ο 22χρονος κατέληξε νεκρός;

Μόλις λίγες εβδομάδες μετά την καταδίκη των δολοφόνων του Άλκη Καμπανού, μια ίδια περίπτωση έλαβε χώρα, αυτή τη φορά στην Αθήνα.

Όλα ξεκίνησαν όταν μία ομάδα οπαδών (περίπου 200 άτομα) της Ντιναμό Ζάγκρεμπ έφτασε οδικώς στην Ελλάδα, παρά το γεγονός πως υπήρχε απαγόρευση μετακίνησής τους από την Κροατία για τον αποψινό αγώνα με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για οργανωμένη επίθεση, αφού με το που Αττική Οδό, τα αυτοκίνητά τους σκορπίστηκαν και μεγάλος αριθμός κατευθύνθηκε στον σταθμό του ΗΣΑΠ Ειρήνη, όπου συναντήθηκαν με οπαδούς του Παναθηναϊκού.

Όλοι μαζί επιβιβάστηκαν στο τρένο και κατέβηκαν στον σταθμό Πευκάκια και με τα πόδια κατευθύνθηκαν προς τη Νέα Φιλαδέλφεια. Τότε ήταν που ξεκίνησε και ο σαματάς αφού επιτέθηκαν σε οπαδούς της ομάδας, αλλά και σε απλούς πολίτες που βρέθηκαν στο σημείο.

Φυσικά δεν έλειψαν και οι υλικές καταστροφές αφού οι Κροάτες έβαλαν φωτιές σε κάδους και ξερά κλαδιά, ενώ έκαναν ζημιές και σε αυτοκίνητα και καταστήματα της περιοχής.

Ο Μιχάλης, ο 22χρονος οπαδός της ΑΕΚ τραυματίστηκε σοβαρά έπειτα από πολλαπλές μαχαιριές που δέχτηκε από τους Κροάτες. Μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο ωστόσο δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ