Ο χρυσός Ολυμπιονίκης στις καταδύσεις, Τομ Ντέιλι έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα για την LGBT κοινότητα κατακτώντας το μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. Ο γνωστός αθλητής είχε αμφισβητηθεί πολύ στο παρελθόν και είχε δεχθεί bullying για τις ερωτικές του προτιμήσεις. Το χρυσό μετάλλιο ήταν όμως μια δικαίωση και μια καλή αφορμή για να μιλήσει ανοιχτά.

«Έκανα το come out το 2013. Ήμουν μικρότερος ένιωθα εντελώς μόνος και διαφορετικός. Αισθανόμουν ότι ένα κομμάτι μου δεν ήταν τόσο “σωστό” όσο η κοινωνία θα ήθελε να είναι. Ελπίζω ότι κάθε μέλος της LGBT κοινότητας να δει ότι ακόμη κι αν νιώθει τώρα μοναξιά, δεν είστε μόνοι σας. Μπορείτε να τα καταφέρετε όλα. Υπάρχει μια κοινότητα εκεί έξω για να σας στηρίξει. Είναι ένα από τα πράγματα για τα οποία νιώθω περήφανος. Ότι είμαι ένας γκέι και είμαι επίσης χρυσός Ολυμπιονίκης«, ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Όταν ήμουν νεότερος πίστευα ότι δεν θα καταφέρω τίποτα γιατί ήμουν αυτός που ήμουν», είχε πει ανάμεσα σε άλλα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Λίγες μέρες μετά, ο χρυσός Ολυμπιονίκης μας δίνει έναν ακόμα λόγο να τον θαυμάζουμε. Εθεάθη να πλέκει την ώρα που ήταν σε εξέλιξη ο τελικός των γυναικών από πλατφόρμα τριών μέτρων.

Ο Τομ Ντάλεϊ έχει μεγάλη αγάπη για το πλέξιμο και μάλιστα διατηρεί και ξεχωριστό λογαριασμό στο Instagram για τις δημιουργίες του. Μέχρι στιγμές ξεπερνά τις 220 χιλιάδες ακόλουθους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ