Το τελευταίο «αντίο» με τον δικό της συγκινητικό τρόπο είπε η Ναταλία Ρασούλη στον Μίκη Θεοδωράκη. Η κόρη του Μανώλη Ρασούλη θυμήθηκε τη στιγμή που ως γνήσια Κρητικιά είχε κατέβει στο κέντρο της Αθήνας το 2012 και μαζί με άλλους αποτέλεσε ασπίδα προστασίας του Μίκη Θεοδωράκη και του Μανώλη Γλέζου στην πορεία που σευμμετείχαν.

Η Ναταλία Ρασούλη λίγο μετά την είδηση του θανάτου του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη ανέβασε ένα συγκινητικό video και αναφέρθηκε στον πατέρα της, Μανώλη Ρασούλη που δεν έζησε τον πόνο για τον χαμό του Μίκη Θεοδωράκη. «Μίκης και Μανώλης. Μια σχέση που ξεκίνησε από το ’63 στους Λαμπράκηδες. Με βαθιά αγάπη, πολιτικές διαφωνίες, αλληλοεκτίμηση και πόσα, πόσα ακόμα που δεν μπορώ ούτε να περιγράψω.. Θα πω μόνο τούτο το παράξενο: Χαίρομαι που ο Μανώλης δεν έζησε τον πόνο του θανάτου του αγαπημένου του Μίκη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μίκης και Μανώλης.Μια σχέση που ξεκίνησε από το '63 στους Λαμπράκηδες.Με βαθιά αγάπη, πολιτικές διαφωνίες,…

Posted by Natalie Rassoulis on Monday, September 6, 2021

Πριν από λίγη ώρα, όμως, η Ναταλία Ρασούλη θυμήθηκε μια «δυνατή» στιγμή που έζησε το 2012 στο πλευρό του Μίκη Θεοδωράκη και του Μανώλη Γλέζου. «Είναι 2012. Θα κατεβαίναμε Σύνταγμα. Με παίρνει τηλέφωνο ο Μουζουράκης Ευτύχηςκαι μου λέει: “Ναταλία, κατεβαίνουμε οι Κρητικοί ομάδα περιφρούρησης του Μίκη στο Σύνταγμα. Έλα!”. Και θα σας φανεί αστείο, αλλά, εγώ μια σταλιά άνθρωπος, αλλά Κρητικιά και λάτρης του Μίκη και παιδί του φίλου του, Μανώλη, συνδυασμός αρκετός, βούτηξα τον Κωνσταντή και κατεβήκαμε σφαίρες στο Σύνταγμα. Και εκεί, ήταν μεγαλειώδης ο κόσμος, μεγαλειώδης η στιγμή, μα νά, ακριβώς εκεί, αγκαλιά σφιχτά με τους συμπατριώτες μου, βρακοφόρους, με όλο μου το πάθος, έκανα περιφρούρηση του Μίκη και του Μανώλη Γλέζου!

Ποια ήμουν εγώ να προστατέψω τους δύο γίγαντες; Στη φωτογραφία ίσα που ξεπροβάλλω. Αλλά σιγά μη δεν ήμουν στο Χρέος! Δίπλα μου κρατούσα σφιχτά, αγκώνα-αγκώνα τα δίμετρα παλληκάρια με τα στιβάνια και σχεδόν δεν πατούσα στη Γη, αλλά εκεί! Είχα Χρέος Ιερό με Δύναμη να περιφρουρήσω τον Μίκη, ο οποίος κρατούσε με έναν μοναδικό σεβασμό από τον ώμο τον Γλέζο κι εμείς μόνο που δεν κλαίγαμε από δέος, που φωνάζαμε, τραγουδάγαμε, σφιχτά πιασμένοι σαν άλλοι Κουρήτες στον Ψηλορείτη!

Να, αυτά και πόσα ακόμα μάς γέννησαν μέσα μας αυτά τα Ιερά Θεριά. Αλλά αυτό που μένει ανεξίτηλο στο μυαλό μου, είναι τα λόγια των φυλακισμένων στα δύσκολα χρόνια: “Τρώγαμε ξύλο και παίρναμε δύναμη τραγουδώντας τα τραγούδια του Μίκη”. Έχουμε Βαθύ Χρέος να κρατήσουμε άσβεστη τη Φλόγα που άναψαν στην ψυχή μας αυτοί οι άνθρωποι και να την ταξιδέψουμε και να την γιγαντώσουμε. Μόνο έτσι. Μόνο έτσι δεν θα χαθούμε», ανέφερε στην ανάρτησή της.

Είναι 2012.Θα κατεβαίναμε Σύνταγμα.Με παίρνει τηλέφωνο ο Musurakis Eftichis και μου λέει: " Ναταλία, κατεβαίνουμε οι…

Posted by Natalie Rassoulis on Tuesday, September 7, 2021

Για δεύτερη μέρα σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μίκη Θεοδωράκη:

Την ίδια στιγμή η σορός του Μίκη Θεοδωράκη βρίσκεται για δεύτερη μέρα στη Μητρόπολη Αθηνών. Από χθες βρίσκεται σε λαϊκό προσκύνημα, το οποίο και ολοκληρώνεται την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου (10:00-14:00), για να ακολουθήσει στις 15:00 η τελετή αποχαιρετισμού και η σορός να μεταφερθεί στον Γαλατά Χανίων, όπου και θα γίνει την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου ο ενταφιασμός, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία.

Φωτογραφίες: NDP

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ