Τα λόγια συμπαράστασης της μητέρας της Ελένης Τοπαλούδη προς τη μητέρα του 19χρονου Άλκη, που δολοφονήθηκε άγρια στη Θεσσαλονίκη είναι σπαρακτικά. «Ναϊλί εσέν καμέντζα μάνα… τι θα περάσεις από τώρα και στο εξής» ήταν οι πρώτες λέξεις της μητέρας της Ελένης Τοπαλουδη προς την Ποντία Μελίνα Κακουλίδου, μητέρα του δολοφονημένου 19χρονου Άλκη. Σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ η Κούλα Αρμουτίδου αναφέρθηκε στην επικοινωνία που είχαν οι δύο γυναίκες και στα κοινά σημεία που έχουν.

«Ταυτίστηκα αυτόματα με αυτή την άγρια είδηση με τον άδικο χαμό αυτού του νεαρού φοιτητή, φοιτητής ο Αλκιβιάδης, φοιτήτρια η Ελένη. Από χέρια βάναυσων και μακελάρηδων έφυγε το δικό μου το παιδί, το ίδιο και ο Αλκιβιάδης. Δασκάλα αυτή, νηπιαγωγός εγώ. Ποντιακής καταγωγής αυτή, ποντιακής καταγωγής και εγώ. Τρελάθηκα, ταυτίστηκα αυτόματα. Και άρχισα να την παρηγορώ όσο μπορούσα βέβαια», αναφέρει στο βίντεο. Τραγική σύμπτωση. Η μητέρα του Άλκη υπηρετούσε ως δασκάλα στο ίδιο δημοτικό σχολείο στο Διδυμότειχο όπου ήταν τοποθετημένος και ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη.

Τα λόγια που έγραψε στο μήνυμά της προς τη μητέρα του 19χρονου Άλκη

«Αχ! Μελίνα μου. Είμαστε κι εμείς συντετριμμένοι με τη δολοφονία του παιδιού σου. Από την ώρα που συνέβη, κι εγώ και ο Γιάννης, είμαστε σε διαρκή αναστάτωση. Πονάμε μαζί σας. Λυπόμαστε από αυτήν την άνανδρη, άδικη επίθεση στο παιδί σου, που έφερε το τέλος της νιότης.
Ακόμα ένα Άνθος της ζωής έφυγε. Ένας νέος άνθρωπος που , πριν προλάβει να πραγματοποιήσει τα όνειρα του, αποφάσισαν κάποιοι ψευτονταήδες – μισαλλόδοξοι – αιμοσταγείς να βάλουν μια ταφόπετρα σ’ αυτόν τον Ανθό της Νιότης.
Είθε ο Θεός να σας δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσετε να υπάρχετε. Γιατί ζωή δεν υπάρχει.
Ξαφνικά σε ρίχνουν στα τάρταρα και δεν θα μπορέσεις ποτέ να ανέβεις ψηλά για να αντικρίσεις τον Ήλιο και την ελπίδα.
Ξαφνικά σε ρίχνουν σ’ έναν μαύρο ωκεανό και κάνεις χιλιάδες προσπάθειες να ανέβεις αλλά συνεχώς βουλιάζεις, βουλιάζεις και ποτέ δε θα μπορείς ελεύθερα να κολυμπάς, να επιπλέεις – Μελίνα μου (τεμέτερον Σιμέλα), χαροκαμένη μάνα, κλάψε το παιδάκι σου, αγκάλιασέ το, φίλησέ το, νανούρισέ το, πες του ό,τι δεν πρόλαβες να του πεις κι αποχαιρέτησέ το.
Σε λίγες ώρες θα παιχτεί η τελευταία πράξη του δράματος. Ρούφηξε τα πάντα από τη μορφή του αδικοχαμένου παιδιού σου και σφήνωσέ τα, αποτύπωσέ τα σε όλα τα κύτταρα του εγκεφάλου σου.
Από τώρα και στο εξής θα τον κουβαλάς τον Άλκη σου μέσα στην ψυχούλα σου και στην καρδούλα σου. Τα παιδιά μας είναι κομμάτια της ψυχής μας και της καρδιάς μας. Θα τα φυλάμε καλά και δεν θα επιτρέψουμε να τα ξανασκοτώσουν άνανδρα χέρια που θέρισαν με το δρεπάνι τα όμορφα νιάτα.
Δολοφόνοι του Άλκη, η κατάρα μας να πέσει πάνω στα κεφάλια σας. Ο άδικος χαμός αυτού του αγοριού να γίνει ο εφιάλτης σας. Μαυροντύσατε μια οικογένεια που δεν σας έφταιξε σε τίποτα.
Αγουρόπον μικρόν,
Καλόν Παράδεισον να έχς!
Κούλα – Γιάννης», ήταν τα λόγια που έγραψε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ