Σύμφωνα με τον δικηγόρο της μητέρας του 6χρονου Ράινερ Πέντερσεν όλα συνέβησαν στις 20:40 το βράδυ της Τρίτης όταν «στο σπίτι του παιδιού εμφανίστηκε άγνωστος άνδρας που φορούσε κουκούλα και το άρπαξε από το σπίτι του». Όπως περιέγραψε ο ίδιος «το παιδί ήταν με τη γιαγιά του, άκουσε θόρυβο στην πόρτα, πήγε να δει ποιος είναι και τότε το άρπαξαν».

Για την υπόθεση έχουν ενημερωθεί και οι συνοριακές αρχές «γιατί είναι πολύ πιθανό να γίνει προσπάθεια να βγάλουν το παιδί στο εξωτερικό».

Όπως είπε στο Οpen ο δικηγόρος της μητέρας του 6χρονου «δυστυχώς το σπίτι δεν είχε κάμερες. Από τα γειτονικά ακίνητα όμως υπάρχει υλικό. Η πληροφορία είναι ότι υπήρχε βαν, ότι υπήρχε τουλάχιστον ένας άνδρας έως 45 ετών και η έρευνα προχωράει. Ο δράστης ήταν λίγο πιο παχύς και με ύψος 1,80μ.».

Σε οικογενειακό δράμα εξελίσσεται η υπόθεση της αρπαγής του 6χρονου Ράινερ Πέντερσεν όσο βλέπουν το φως της δημοσιότητας περισσότερα στοιχεία.

O Νορβηγός πατέρα του θεωρείται ως ο βασικός ύποπτος, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα της αστυνομίας το λευκό βαν το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την μεταφορά του παιδιού, ήταν νοικιασμένο στο όνομα στενού συγγενή του.

Δεν είναι μάλιστα η πρώτη φορά που το πρώην ζευγάρι απασχολεί τις Αρχές. Έχουν βρεθεί πολλές φορές και στις δικαστικές αίθουσες αλλά αγνοούν και οι δύο τις αποφάσεις του δικαστηρίου.

Τον Σεπτέμβριο του 2021 ο πατέρας του 6χρονου είχε κατηγορήσει κι εκείνος την πρώην σύζυγο του για αρπαγή του παιδιού τους, την στιγμή μάλιστα που με απόφαση από τα νορβηγικά δικαστήρια του είχε παραχωρηθεί η επιμέλεια.