Η Σύνθια Σπαντοπανάγος, μητέρα της 29χρονης ομογενούς, που το περασμένο Σάββατο  δολοφονήθηκε στο σπίτι της από τον πρώην σύζυγο της ξεσπά.  «Το παιδί μου τον φοβόταν. Της έκανε τη ζωή κόλαση. Τον γνώριζε πέντε χρόνια όμως παντρεμένοι με πολιτικό γάμο έμειναν τα δύο. Ήθελαν να παντρευτούν στις Μπαχάμες αλλά τους πρόλαβε ο covid. Δεν μου είχε πει ποτέ αν την είχε χτυπήσει, ωστόσο της έκανε ψυχολογικό πόλεμο. Για τον λόγο αυτό μόλις χώρισαν ήρθε κι έμεινε μαζί μας. Ήθελε το μωράκι να το μεγαλώσουμε εδώ όλοι μαζί με ηρεμία και αγάπη», δήλωσε στο Πρώτο Θέμα.

Η Ειρήνη Σπαντοπανάγος, από την ημέρα που χώρισε, είχε πάρει την 17 μηνών κόρη της και επέστρεψε στους γονείς της. Στο σπίτι όπου ζούσε με τον δράστη της δολοφονίας της συνέχισε να ζει εκείνος με τη νέα του σύντροφο.

«Από το σπίτι έφυγε η κόρη μου, αυτός συνέχισε να ζει εκεί με τη νέα κοπέλα. Ακόμα και εκείνη όμως τον έχει καταλάβει κι ήθελε να τον χωρίσει. Ο άνθρωπος αυτός ήταν άρρωστος, έπασχε από σχιζοφρένεια. Έλεγε πως έπαιρνε τα φάρμακα του και έκανε θεραπεία, όμως δεν το πιστεύω. Ακόμα και μετά που έφυγε με την άλλη κοπέλα, εκείνος συνέχισε να της κάνει τη ζωή μαρτύριο, ήταν τρελός. Το γνωρίζαμε πως ήταν άρρωστος. Ο ντετέκτιβ που ανέλαβε τις έρευνες μας ενημέρωσε πως ήξερε τι έκανε. Από τα χτυπήματα στα σώματα των κοριτσιών ήξερε πού να χτυπήσει», περιγράφει η μητέρα της άτυχης 29χρονης.

 «Εκείνος χάλασε την οικογένειά  του όταν γνώρισε τη νέα κοπέλα. Μάλιστα δεν ήθελε η κόρη μου να φτιάξει και να συνεχίσει την ζωή της. Και η κοπέλα που ήταν μαζί του είχε καταλάβει τον χαρακτήρα του και ήθελε να τον χωρίσει. Τα είχε πει στην κόρη μου. Την ημέρα της δολοφονίας η κοπέλα είχε καλέσει την κόρη μου στο σπίτι, την ώρα που εκείνος έλειπε. Ήθελε να την ενημερώσει για ένα τηλεφώνημα που είχε αυτός με τον δικηγόρο του. Στο τηλέφωνο αυτός κατηγορούσε το παιδί μου και μιλούσε άσχημα. Η κοπέλα κατάλαβε την αδικία και ήταν έτοιμη να τον παρατήσει. Μάλιστα ήθελε να βοηθήσει την Ειρήνη να πάρει ό,τι δικαιούνταν για το παιδί της. Αυτός κορόιδευε και το κορίτσι αυτό. Η κόρη μου δεν είχε καμία σχέση μαζί της. Όταν τα έφτιαξαν, της έλεγε ψέματα πως ήταν χωρισμένος και άλλα πολλά και το κορίτσι τον πίστεψε. Δυστυχώς την ημέρα εκείνη εκείνος γύρισε στο σπίτι και τις βρήκε στο σπίτι να μιλάνε. Τρελάθηκε και άρχισε να τις χτυπά και να τις μαχαιρώνει. Στο τέλος αυτός κρεμάστηκε», περιγράφει στο Πρώτο Θέμα.

Η κηδεία της 29χρονης έχει προγραμματιστεί για σήμερα Παρασκευή στην ενορία του Αγίου Παύλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ