Μια ανάσα πριν υποδεχτούμε τη νέα χρονιά, το περιοδικό ΟΚ! θυμάται τα 21 στιγμιότυπα του 2021 που συζητηθήκαν περισσότερο. Εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί, τηλεοπτικές συνεντεύξεις, επαγγελματικές και προσωπικές στιγμές των αγαπημένων μας διασημοτήτων.

Πρίγκιπας Χάρι & Μέγκαν Μαρκλ

Η πρώτη τους κοινή συνέντευξη στην Όπρα Γουίνφρεϊ πραγματοποιήθηκε στις 7 Μαρτίου 2021. Το αμερικανικό κανάλι CBS ήταν εκείνο που την πρόβαλε, ενώ σαφέστατα βγήκε κερδισμένο, με δεδομένο πως κάθε διαφήμιση διάρκειας 30 δευτερολέπτων που μεταδόθηκε στα διαλείμματα της δίωρης συνέντευξης κόστισε 325.000 δολάρια, δηλαδή το διπλάσιο του κόστους μιας κανονικής διαφήμισης κυριακάτικης εκπομπής. Σε όλο αυτό δεν περιλαμβάνονται τα κέρδη από την πώληση της συνέντευξης στα ξένα δίκτυα. Ο πρίγκιπας Χάρι μίλησε μεταξύ άλλων για τη μητέρα του Νταϊάνα. «Η μεγαλύτερη ανησυχία για μένα ήταν ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται. Νιώθω πραγματικά ανακούφιση και είμαι ευτυχισμένος που κάθομαι εδώ και σας μιλάω με τη σύζυγό μου στο πλευρό μου γιατί δεν μπορώ καν να φανταστώ πώς θα έπρεπε να ήταν για εκείνη να περνάει όλο αυτό μόνη της όλα αυτά τα χρόνια» δήλωσε αναφερόμενος στις δύσκολες στιγμές που βίωσε η μητέρα του από τη συνεχή πίεση και παρακολούθησή της από τα διεθνή ΜΜΕ, ενώ πρόσθεσε: «Ήταν απίστευτα σκληρό για τους δυο μας (σ.σ. εκείνον και τη Μέγκαν Μαρκλ) αλλά τουλάχιστον έχουμε ο ένας τον άλλον».

Πρίγκιπας Αλβέρτος & Σαρλίν του Μονακό

«Είμαι ενθουσιασμένη που έχω την οικογένειά μου πάλι μαζί μου» είχε δηλώσει η 43χρονη πριγκίπισσα τον Αύγουστο, όταν βρέθηκε ξανά με τον σύζυγό της και τα δίδυμα παιδιά τους, Ζακ και Γκαμπριέλα, ύστερα από σχεδόν πέντε μήνες απουσίας. Το προηγούμενο διάστημα η Σαρλίν του Μονακό χρειάστηκε να απομονωθεί στη γενέτειρά της, τη Νότια Αφρική, εξαιτίας ενός προβλήματος υγείας που δεν της επέτρεπε να ταξιδεύει αεροπορικώς. «Έµαθα από τους γιατρούς µου ότι είχα πάθει µια πολύ σοβαρή ρινική µόλυνση» είχε εξηγήσει μιλώντας σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθµό. Λίγο μετά την επιστροφή της στο παλάτι χρειάστηκε να νοσηλευτεί και πάλι –σε μυστική τοποθεσία έξω από το Μονακό–, όπου, όπως αποκάλυψε ο πρίγκιπας Αλβέρτος, λαμβάνει τη θεραπεία της, με τους γιατρούς να συστήνουν ξεκούραση.

Πρίγκιπας Κάρολος & Δούκισσα Καμίλα

Τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση γιορτάστηκαν με ένα διήμερο τιμητικών εκδηλώσεων που ξεκίνησε στις 24 Μαρτίου 2021 και κορυφώθηκε με την εμβληματική στρατιωτική παρέλαση την 25η Μαρτίου. Στη χώρα μας παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι εκπρόσωποι των τριών Μεγάλων Δυνάμεων που συνέβαλαν στην ανεξαρτησία της Ελλάδας, ανάμεσά τους ο πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μιχαήλ Μισούστιν, ο πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος με τη δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα και η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί. «Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά για τη σύζυγό μου και μένα το γεγονός ότι επιστρέφουμε στην Ελλάδα, που πάντα είχε ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Άλλωστε, η Ελλάδα είναι η πατρίδα του παππού μου και ο τόπος γέννησης του πατέρα μου» δήλωσε στην έναρξη της ομιλίας του στο Προεδρικό Μέγαρο ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου.

Βασίλισσα Ελισάβετ

Συντετριμμένη ήταν η 95χρονη μονάρχης στην κηδεία του συζύγου της, δούκα του Εδιμβούργου, Φίλιππο που «έφυγε» στις 9 Απριλίου 2021 στο κάστρο του Ουίνδσορ, δύο μήνες πριν συμπληρώσει έναν αιώνα ζωής. Η τελετή αποχαιρετισμού πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα στις 17 Απριλίου στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου και σε στενό οικογενειακό κύκλο τριάντα ατόμων εξαιτίας του κορονοϊού αλλά και της δικής του επιθυμίας για μια απλή τελετή. Αξίζει να αναφερθεί ότι η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν παντρεμένη με τον πρίγκιπα Φίλιππο εβδομήντα τέσσερα ολόκληρα χρόνια.

Κιμ Καρντάσιαν

Τον Φεβρουάριο η Αμερικανίδα ριάλιτι σταρ κατέθεσε αίτηση διαζυγίου από τον Κάνιε Γουέστ ύστερα από έξι χρόνια γάμου και την απόκτηση τεσσάρων παιδιών – της 8χρονης Νορθ, του 6χρονου Σεντ, του 4χρονου Σικάγο και του 3χρονου Ψαλμ. «Χρειάζομαι έναν σύζυγο που να ζούμε στην ίδια πολιτεία που μοιραζόμαστε τα μικρά καθημερινά πράγματα» είχε δηλώσει αναφερόμενη στον Αμερικανό ράπερ. Σήμερα η 41χρονη σταρ φαίνεται να έχει προχωρήσει στη ζωή της, αφού είναι ζευγάρι με τον 28χρονο κωμικό και παρουσιαστή Πιτ Ντέιβιντσον

Αντζελίνα Τζολί

Στις 27 Οκτωβρίου 2021 η 46χρονη ηθοποιός –με δημιουργία Valentino– έχοντας στο πλευρό της τα πέντε από τα έξι παιδιά της –τη Σάιλο, τη Ζαχάρα, τα δίδυμα Βιβιέν και Νοξ και τον Μάντοξ– εμφανίστηκε στην πρεμιέρα της ταινίας της Eternals στο Λονδίνο. «Είμαστε τόσο καλή ομάδα. Είμαι πολύ τυχερή. Είμαι πάντα εκείνη που ανησυχεί αλλά είναι cool άνθρωποι και είμαι ήσυχη. Θέλω να είμαι σίγουρη ότι είναι εντάξει συναισθηματικά. Ειλικρινά πιστεύω ότι πριν από μερικά χρόνια άλλαξαν τα πράγματα κι αυτό που σκέφτονται εκείνα είναι η μαμά τους να είναι σίγουρα εντάξει» έχει πει σε συνέντευξή της αναφερόμενη στα παιδιά της. Το 2021 ήταν μια δύσκολη χρονιά για την ίδια λόγω της δικαστικής περιπέτειας που αφορούσε την κηδεμονία των παιδιών της αλλά και τα περιουσιακά στοιχεία που έπρεπε να διαχωριστούν μετά το διαζύγιο με τον Μπραντ Πιτ το 2016. Το πρώην ζευγάρι έμεινε μαζί για δώδεκα χρόνια

Μπρίτνεϊ Σπίαρς

Από τον Οκτώβριο του 2008 βρισκόταν κάτω από την πλήρη νομική κηδεμονία (επιτροπεία) του πατέρα της Τζέιμι, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για όλες τις επαγγελματικές, οικονομικές αλλά και προσωπικές της αποφάσεις. Τον Αύγουστο ο πατέρας της αναγκάστηκε, προς ανακούφιση της ίδιας αλλά και των εκατομμυρίων θαυμαστών της, να την απαλλάξει από τον έλεγχό του, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2021 η 40χρονη ποπ σταρ ανακοίνωσε τον αρραβώνα της με τον επί χρόνια σύντροφό της Σαμ Ασγκάρι.

Τζένιφερ Λόπεζ & Μπεν Άφλεκ

Δεκαεπτά χρόνια μετά τον χωρισμό τους είναι και πάλι μαζί πραγματοποιώντας την πρώτη τους κοινή εμφάνιση στο κόκκινο χαλί στην πρεμιέρα της ταινίας του Μπεν Άφλεκ, The Last Duel, που δόθηκε στο 78ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας τον Σεπτέμβριο του 2021. Εκεί αντάλλαξαν κι ένα τρυφερό φιλί, με τους φωτογράφους να απαθανατίζουν τη στιγμή. Για τη συγκεκριμένη περίσταση η 52χρονη τραγουδίστρια και ηθοποιός επέλεξε φόρεμα Georges Hobeika.

Αντέλ

Η 33χρονη Βρετανίδα τραγουδοποιός επέστρεψε δισκογραφικά έξι χρόνια μετά το τελευταίο της άλμπουμ με τίτλο 25. Το νέο της τραγούδι Easy on me κυκλοφόρησε στις 15 Οκτωβρίου, ενώ η ανανεωμένη εμφάνισή της, με μείον 45 κιλά, δεν θύμιζε σε τίποτα την παλιά Αντέλ. Ακόμη, ύστερα από πέντε χρόνια τηλεοπτικής αποχής, παραχώρησε την πρώτη της συνέντευξη στην Όπρα Γουίνφρεϊ, όπου μίλησε ανοιχτά για το διαζύγιό της με τον Σάιμον Κονέκι, από τον οποίο χώρισε το 2019, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε αλλά και τη δύναμη που παίρνει από τον 9χρονο γιο της Άντζελο. Τη συνέντευξη ακολούθησε μια εκπληκτική συναυλία –«One Night Only»– όπου τραγούδησε νέες αλλά και παλαιότερες επιτυχίες της.

Μπέλα Χαντίντ

Τον Ιούλιο του 2021 το 25χρονο μοντέλο εμφανίστηκε στην πρεμιέρα της ιταλικής ταινίας Tre Piani κατά τη διάρκεια του 74ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών και η εντυπωσιακή δημιουργία Schiaparelli που φόρεσε στο κόκκινο χαλί έγινε μέσα σε λίγα λεπτά αντικείμενο συζήτησης σε όλο τον κόσμο.

Ρομπέρτο Μπενίνι

Τον Σεπτέμβριο του 2021, κατά τη διάρκεια του 78ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Βενετίας, ο 69χρονος Ιταλός σκηνοθέτης τιμήθηκε με τον Χρυσό Λέοντα, δίνοντας έναν από τους πιο συγκινητικούς λόγους και αφιερώνοντας το βραβείο στη σύζυγό του: «Αυτή τη στιγμή θέλω να αφιερώσω μια σκέψη στη Νικολέτα Μπράσκι εδώ στην αίθουσα. Χωρίζουμε αυτό το λιοντάρι, παίρνω την ουρά για να σου δείξω τη χαρά μου, τη χαρά μου που κουνιέται σαν ουρά. Δεν μπορώ να αφιερώσω αυτό το βραβείο σε σένα γιατί είναι ήδη δικό σου. Κάναμε τα πάντα μαζί για σαράντα χρόνια, ξέρω μόνο έναν τρόπο να μετράω τον χρόνο: με εσένα ή χωρίς εσένα. Εσύ παίρνεις τα υπόλοιπα, τα φτερά είναι δικά σου, γιατί ό,τι έχω κάνει είναι χάρη σε σένα, χάρη στο ταλέντο σου ως ηθοποιού, στη θηλυκότητά σου. Στο φως που προσφέρεις»

Ντάνιελ Κρεγκ

Η πολυαναμενόμενη πρεμιέρα της 25ης ταινίας No Time to Die του κινηματογραφικού Τζέιμς Μποντ πραγματοποιήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου στο Royal Albert Hall στο Λονδίνο. Είχε ήδη αναβληθεί τρεις φορές από τον Απρίλιο του 2020 εξαιτίας της πανδημίας, ενώ με αυτή την ταινία ο Βρετανός ηθοποιός αποχαιρέτισε οριστικά τον ρόλο του πράκτορα 007. Για την πρεμιέρα δήλωσε: «Νιώθω τόσο μεγάλη ανακούφιση. Ήταν τόσο σημαντικό για εμένα να έρθω και να γιορτάσω με όλο το υπόλοιπο καστ και τους τεχνικούς και να πάει η ταινία στους κινηματογράφους και να είμαστε εδώ. Πριν από έναν χρόνο δεν πίστευα πως θα συμβεί αυτό», ενώ όταν ρωτήθηκε τι θα του λείψει περισσότερο από το να υποδύεται τον πράκτορα 007 απάντησε «ο κόσμος». Στο κόκκινο χαλί εμφανίστηκε με βελούδινο σακάκι Anderson & Sheppard.

Άλεκ Μπόλντουιν

Τον Ιούνιο o 63χρονος ηθοποιός είχε παρευρεθεί με τη σύζυγό του Χιλάρια και τα έξι παιδιά τους στην κινηματογραφική πρεμιέρα της ταινίας Αρχηγός από κούνια 2: Οικογενειακή υπόθεση στο SVA Theatre της Νέας Υόρκης. Τίποτα δεν προμήνυε τι θα γινόταν λίγους μήνες αργότερα στη ζωή τους. «Κάποιος είναι υπεύθυνος για ό,τι συνέβη. Δεν μπορώ να πω ποιος είναι, αλλά ξέρω ότι δεν είμαι εγώ» δήλωσε στην πρόσφατη συνέντευξή του στον Τζορτζ Στεφανόπουλος ο ηθοποιός αναφερόμενος στο τραγικό γεγονός του Οκτωβρίου, όπου κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας Rust πυροβόλησε κατά λάθος τη διευθύντρια φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς, η οποία και εξέπνευσε.

Εμανουέλ & Μπριζίτ Μακρόν – Κυριάκος & Μαρέβα Μητσοτάκη

Τον Αύγουστο ο Γάλλος πρόεδρος με τη σύζυγό του υποδέχτηκαν στο Μέγαρο των Ηλυσίων στο Παρίσι τον Έλληνα πρωθυπουργό και τη σύζυγό του. «Ένα μεγάλο “ευχαριστώ”! Αγαπητή Μπριζίτ Μακρόν, ήταν συγκινητικά θερμή η υποδοχή σας. Η επίσκεψη των Ηλυσίων ήταν μια αξέχαστη και εμπνευσμένη στιγμή. Ανυπομονούμε να σας καλωσορίσουμε στη χώρα μας πολύ σύντομα!» ήταν τα λόγια της Μαρέβας Μητσοτάκη απευθυνόμενη στην πρώτη κυρία της Γαλλίας.

Lady Gaga

Στις 20 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του 46ου προέδρου της Αμερικής Τζο Μπάιντεν και της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις. Στο Καπιτώλιο η βραβευμένη με Όσκαρ τραγουδίστρια και ηθοποιός τραγούδησε τον εθνικό ύμνο της Αμερικής, επιλέγοντας σύνολο Schiaparelli για την περίσταση. Η 35χρονη Στεφανί Τζερμανότα, όπως είναι το κανονικό της όνομα, συζητήθηκε λίγους μήνες αργότερα για τον ρόλο της στην ταινία Ο οίκος του Gucci, που όλοι λένε ότι θα της χαρίσει μια υποψηφιότητα στα Όσκαρ.

Στέφανος Τσιτσιπάς – Μαρία Σάκκαρη

«Πιστεύω ότι η εμπειρία των Ολυμπιακών δεν μπορεί να συγκριθεί με οτιδήποτε άλλο. Και οι δύο πραγματικά θέλαμε να είμαστε εδώ και το συναίσθημα είναι απίστευτο» είχε τονίσει ο 23χρονος τενίστας αναφερόμενος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, στους οποίους συμμετείχε για πρώτη φορά, όπως και η συναθλήτριά του. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη πήραν μέρος σε διπλό μεικτό αγώνα τον Ιούλιο απέναντι στην ομάδα του Καναδά, την οποία και κέρδισαν 2-0 σετ, ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην 4η και 6η θέση αντίστοιχα στην παγκόσμια κατάταξη του τένις.

Friends reunion

Η πανδημία μπορεί να καθυστέρησε τη θρυλική τηλεοπτική επανασύνδεση των έξι κατά σχεδόν 14 μήνες, όμως στις 27 Μαΐου –ύστερα από 17 χρόνια– η 52χρονη Τζένιφερ Άνιστον, η 56χρονη Κόρτνεϊ Κοξ, η 57χρονη Λίσα Κούντροου, ο 53χρονος Ματ Λε Μπλανκ, ο 54χρονος Ντέιβιντ Σουίμερ και ο 51χρονος Μάθιου Πέρι κάθισαν στον πορτοκαλί καναπέ για ακόμη μία και μοναδική φορά. Το πολυαναμενόμενο reunion, το οποίο προβλήθηκε από το αμερικανικό συνδρομητικό κανάλι HBO Max, διήρκεσε 104 λεπτά και τα είχε όλα. Συγκίνηση, νοσταλγία, αγκαλιές, δάκρυα, αποκαλύψεις αλλά και διάσημους καλεσμένους, όπως η Lady Gaga, ο Τζάστιν Μπίμπερ, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο Κιτ Χάριγκτον, η Κάρα Ντελεβίν και η Σίντι Κρόφορντ. Τα διάσημα Φιλαράκια για την εμφάνισή τους αυτή πρόσθεσαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους 2,5 με 3 εκατομμύρια δολάρια ο καθένας.

Το παιχνίδι του καλαμαριού

H νοτιοκορεάτικη σειρά-φαινόμενο του Netflix προκάλεσε φρενίτιδα και έγινε η πιο δημοφιλής στην ιστορία της αμερικανικής συνδρομητικής πλατφόρμας. Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους, καθώς συμπλήρωσε 111 εκατομμύρια προβολές σε λιγότερο από έναν μήνα από την πρεμιέρα της, στις 17 Σεπτεμβρίου, σε 90 χώρες σε όλο τον πλανήτη. «Οι άνθρωποι έλκονται από την ειρωνεία που υπάρχει όταν απελπισμένοι ενήλικες ρισκάρουν τη ζωή τους για να κερδίσουν ένα παιδικό παιχνίδι» τόνισε ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος της σειράς Χονγκ Ντονγκ-Χακ αναφερόμενος στην επιτυχία του Καλαμαριού, στο οποίο πρωταγωνιστούν οι Παρκ Χε-Σου, Λι Γιουνγκ-Τζάε και Γουί Χα-Γιουν.

Θέλμα & Λουίζ

Η βραβευμένη ταινία με Όσκαρ Καλύτερου Σεναρίου γιόρτασε τριάντα χρόνια από το 1991, όταν και πρωτοκυκλοφόρησε στις κινηματογραφικές αίθουσες. Τον Ιούνιο οι πρωταγωνίστριές της, Σούζαν Σάραντον και Τζίνα Ντέιβις, αναβίωσαν το θρυλικό φιλί τους σε μια φιλανθρωπική drive in προβολή της ταινίας στο Λος Άντζελες.

And just like that

Δεκαεπτά χρόνια από την προβολή του τελευταίου επεισοδίου, η θρυλική αμερικανική σειρά του Ντάρεν Σταρ Sex and the City εμφανίστηκε και πάλι στις τηλεοπτικές οθόνες, στις 9 Δεκεμβρίου, από το αμερικανικό συνδρομητικό κανάλι HBO Max με τίτλο And Just Like That και δέκα νέα επεισόδια. Στα γυρίσματα που πραγματοποιήθηκαν τον Ιούλιο στη Νέα Υόρκη συμμετείχε και ο 57χρονος Γουίλι Γκάρσον, χωρίς κανείς να μπορεί να φανταστεί ότι δύο μήνες μετά θα έφευγε από τη ζωή χτυπημένος από καρκίνο. Η 56χρονη Σάρα Τζέσικα Πάρκερ επιβεβαίωσε ότι το συνεργείο της σειράς για πολύ καιρό δεν γνώριζε ότι ήταν άρρωστος. Όταν το πληροφορήθηκαν τα πράγματα είχαν δυσκολέψει αρκετά για την υγεία του. Ο ίδιος ακόμα και τις τελευταίες μέρες των γυρισμάτων ήταν, σύμφωνα με τους συνεργάτες του, χαρούμενος και εφευρετικό

Φίλιππος & Νίνα Φλορ

Παντρεύτηκαν με θρησκευτικό γάμο στις 23 Οκτωβρίου στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών. Στη συνέχεια τράβηξαν μια αναμνηστική φωτογραφία στην οποία διακρίνεται το ζευγάρι, με τους γονείς του γαμπρού, Κωνσταντίνο και Άννα Μαρία, και τους γονείς της νύφης, Τόμας Φλορ και την πρώην σύζυγό του Καταρίνα Κόεκνι. Μαζί τους, η Άννα Μαρία και η Αμέλια, κόρες της αδελφής του Φίλιππου, Αλεξίας, οι οποίες ήταν παράνυμφες. Το custom made νυφικό ήταν του οίκου Chanel από τη συλλογή Φθινόπωρο/Χειμώνας 2021, ενώ η τιάρα («Antique Corsage») ήταν διακοσμημένη με διαμάντια και μαργαριτάρια και είχε πρωτοδοθεί στην Άννα Μαρία ως δώρο για τα 18α γενέθλιά της από τη μητέρα της

To 2021 μέσα από 21 φωτογραφίες

Φωτογραφίες: Getty Images/Ideal Image, NDP Photo, Instagram, Netflix

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ