Σήμερα τελέστηκε το 40ημερο μνημόσυνο του αδικοχαμένου 19χρονου Άλκη Καμπανού, στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Βέροιας. Το νεαρό παιδί έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης.

Δεκάδες άνθρωποι, συγγενείς και φίλοι συγκεντρώθηκαν στην εκκλησία στην γενέτειρά του, στη Βέροια, για να τιμήσουν τη μνήμη του 19χρονου. «40 ημέρες μόνο με πόνο» δήλωσε χαρακτηριστικά, ο πατέρας του Άλκη.

Ο 19χρονος σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, είχε τραύματα στον μηρό που προκάλεσαν μεγάλη αιμορραγία και βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Μετά τον ξυλοδαρμό, οι δράστες της επίθεσης επιβιβάστηκαν σε δύο αυτοκίνητα και τράπηκαν σε φυγή.

Όπως φαίνεται ξεκάθαρα στο βίντεο ντοκουμέντο, ο δράστης χτυπούσε με μανία τον άτυχο 19χρονο ενώ μία ομάδα τριών ατόμων που βρισκόταν δίπλα του έτρεξε προς τα δύο αυτοκίνητα που τους περίμεναν στη διασταύρωση και τρέπονται σε φυγή.

Στην απολογία του ο 21χρονος που κρατούσε το δρεπάνι κατά τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη όπως. δήλωσε ο δικηγόρος του, Απόστολος Λύτρας δηλώνει μετανιωμένος για τη συμμετοχή του ενώ ανέφερε ποιος ήταν αυτός που αφαίρεσε τη ζωή του νεαρού οπαδού του Άρη. Μάλιστα, υπέδειξε στην ανακρίτρια και πού είναι το μαχαίρι με το οποίο αφαιρέθηκε η ζωή του Άλκη.

Την ίδια ώρα, ο 20χρονος που είχε παραδοθεί είχε μιλήσει στην εκπομπή Tlive για την απόφασή του να διαφύγει στην Αλβανία, όπως ανέφερε: «Είδα στις ειδήσεις το συμβάν και φοβήθηκα… Ήταν να φύγουν ο πατέρας μου με τη γιαγιά μου. Τους είπα να πάω κι εγώ μαζί τους. Φοβήθηκα… δεν έχω ξαναβρεθεί σε τέτοια θέση και ούτε το ήθελα… Φοβήθηκα απλώς… Δεν με βοήθησε κανείς να διαφύγω, το πήρα από φάση μόνος μου».

«Ζω μια μεγάλη περιπέτεια για τη ζωή μου και φοβάμαι πολύ. Όχι για εμένα. Όλα τα άλλα θα τα πω στον ανακριτή», ανέφερε.

Για τον ρόλο του στην επίθεση και αν μαχαίρωσε τον Άλκη, είπε: «Θα το πω στον ανακριτή. Θα παραδοθώ στην Ελλάδα για να αντιμετωπίσω την υπόθεση και να δώσω εξηγήσεις στον ανακριτή», ενώ απευθύνθηκε και στους γονείς του Άλκη: «Ειλικρινά μέσα από τα βάθη της ψυχής μου λυπάμαι για όλα, για ό,τι έγινε και τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του παιδιού. Έχω μετανιώσει. Δεν θα πήγαινα στο γήπεδο ξανά, η οπαδική βία έχει φτάσει στα άκρα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ