Τη ζωή της έχασε άδικα η 21χρονη φοιτήτρια που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Καμάρα της Θεσσαλονίκης. Μετά από μεγάλη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, η νεαρή κοπέλα ξεψύχησε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παπαγεωργίου.

Η άτυχη φοιτήτρια της Κτηνιατρικής του ΑΠΘ που δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει τις σπουδές της, το βράδυ της Δευτέρας ήταν στα Χανιά, στον τόπο καταγωγής της και είχε πάρει την τελευταία πτήση για Θεσσαλονίκη. Λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα της Τρίτης η 21χρονη κατευθυνόμενη προς οικία φίλων της, διέσχισε την οδό Εγνατία όταν την παρέσυρε και την «πέταξε» στον αέρα το Ι.Χ. με οδηγό τον 26χρονο που έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Η οικογένεια της ατυχής κοπέλας από τα Χανιά, η οποία «έσβησε» το πρωί της Κυριακής στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, αποφάσισε να προχωρήσει σε δωρεά οργάνων του παιδιού της και να χαρίσει ζωή σε συνανθρώπους της.

Η μητέρα της 21χρονης, ολοκλήρωσε τη διαδικασία για την λήψη των οργάνων. «Ήταν μια απόφαση του παιδιού μας. Εμείς δεν αποφασίσαμε, το παιδί μου το ήθελε. Το παιδί μας το είχε πει, σε ανύποπτο χρόνο και σε μία συζήτηση μεταξύ σοβαρού και αστείου, ότι θα επιθυμούσε αν κάποια στιγμή έφευγε από τη ζωή να δωρίσει τα όργανά της. Εμείς απλά εκτελούμε τις επιθυμίες της», λέει η μητέρα της 21χρονης.

Η ίδια τονίζει ότι «η Εμμανουέλα ήταν μοναδική, είναι μοναδική και θα συνεχίσει να είναι μοναδική. Εύχομαι και οι λήπτες να είναι τόσο μοναδικοί άνθρωποι όσο ήταν το παιδί μου».

Η κηδεία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα Χανιά, όπου συγγενείς και φίλοι θα αποχαιρετίσουν την νεαρή φοιτήτρια, η οποία έφυγε άδικα και πρόωρα από τη ζωή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ