Νέα στοιχεία φαίνεται πως έρχονται κάθε μέρα στο φως της δημοσιότητας για τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα. Τα τρία κορίτσια που έφυγαν από τη ζωή με διαφορά λίγων χρόνων έχουν σοκάρει το πανελλήνιο. Η υπόθεση έχει πάει στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών για διερεύνηση και οι έρευνες συνεχίζονται.

Την ώρα που οι Αρχές περιμένουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 9χρονης Τζωρτζίνας Δασκαλάκη, νέα στοιχεία αποκαλύπτονται για τον θάνατο των άλλων δύο παιδιών. Έγγραφο ντοκουμέντο περιλαμβάνει νέες αποκαλύψεις για το θάνατο της Μαλένας, του παιδιού που πέθανε πρώτο.

Στο φως της δημοσιότητας έρχεται η ιατροδικαστική έρευνα για τον θάνατο της 3,5 χρόνων Μαλένας που έφυγε πρώτη από τη ζωή. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο έγγραφο, όπως αναφέρει η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», η ιατροδικαστική εξέταση της μικρής Μαλένας δείχνει ότι το παιδί είχε δύο εκδορές στη μύτη και ότι το στομάχι του ήταν άδειο. Λίγες ώρες πριν φύγει από τη ζωή η μικρή, η μητέρα της είχε ανεβάσει μια φωτογραφία με το παιδί να τρώει σουβλάκι.

Σύμφωνα με την συγκεκριμένη ιατροδικαστική εξέταση, ως πιθανή αιτία θανάτου αναφέρεται η καρδιακή ανακοπή, ενώ ως τελική ιατροδικαστική εκτίμηση αναφέρεται ότι ο θάνατος επήλθε λόγω ηπατικής ανεπάρκειας. Αυτό που έδειξαν μάλιστα οι τοξικολογικές εξετάσεις ήταν ότι στη μικρή Μαλένα δεν υπήρξε κανένα ίχνος από φάρμακα ή δηλητήριο στο αίμα της.

«Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά. Μικροεκδορές είναι πολύ συχνές που μπορούν να γίνουν με τα νύχια. Οποιοσδήποτε πλησίασε με τα χέρια του τη ρινική κοιλότητα του παιδιού, μπορεί να ήταν και το ίδιο το παιδί, θα μπορούσε να προκαλέσει αυτές τις μικροεκδορές», ανέφερε στην εκπομπή ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων.

«Μετά την πρώτη διερεύνηση, οι θεράποντες ιατροί είχαν δίκιο. Δεν βρήκαν ηπατική ανεπάρκεια και σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη, είχαν δίκιο, δεν υπάρχει ιατρική αμέλεια. Εάν έχουμε κάποια αποτελέσματα από την τρίτη διερεύνηση για το τρίτο παιδί, θα ξαναπάμε πίσω (και για τα άλλα παιδιά)», επεσήμανε ο ιατροδικαστής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ