Συνεχίζονται οι έρευνες για τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα. Ο θάνατος της μικρής  Ίριδας που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 6 μηνών μπαίνει πλέον στο στόχαστρο των Αρχών. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του ANT1 το σήμα στο ΕΚΑΒ για το παιδί που ήταν στο σπίτι χωρίς τις αισθήσεις του δόθηκε στις 11:37, ενώ η μητέρα ισχυρίζεται πως η Ίριδα έφυγε από τη ζωή πριν από τις 11 το πρωί.

Η μικρή Ίριδα σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση πέθανε από «αγενεσία φλεβοκόμβου», δηλαδή εκφυλισμό κυττάρων της καρδιάς που οδηγούν σε σταμάτημα των ηλεκτρικών διεγέρσεων και κατ’ επέκταση ανακοπή.

Εκείνο το βράδυ μαζί με τη μάνα, Ρούλα Πισπιρίγκου κοιμήθηκε στο σπίτι η αδελφή της Δήμητρα. Όπως η ίδια είπε χθες στο Star, γύρω στις 7.30 το πρωί το μωρό ξύπνησε και η μητέρα σηκώθηκε και του έβαλε την πιπίλα στο στόμα. Στη συνέχεια πριν τις 11 πήγαν να το ξυπνήσουν και η θεία είδε ότι δεν ανέπνεε. Μάλιστα η Δήμητρα Πισπιρίγκου τονίζει στη δήλωσή της, και μάλιστα με έμφαση, ότι «κακώς λένε οι δημοσιογράφοι ότι το παιδί πήγαν να το ξυπνήσουν στις 11.30. Ήταν πριν από τις 11 που πήγαν. Πρώτα ειδοποίησαν τον Μάνο Δασκαλάκη να σπεύσει, στη συνέχεια έκαναν προσπάθεια αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και ειδοποίησαν και το ΕΚΑΒ.

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου φάνηκε να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο ότι το παιδί το βρήκαν χωρίς αισθήσεις πριν από τις 11. Ουσιαστικά διαψεύδει και την αδελφή της, η οποία σε κατάθεσή της είπε ότι… «το παιδί το εντόπισαν χωρίς αισθήσεις στις 11.30».

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» όμως ακούσαμε το ηχητικό από το σήμα που δέχθηκε το ΕΚΑΒ, όπου αναφέρεται: «Έχουμε κυρία που αναφέρει 6 μηνών παιδάκι χωρίς αισθήσεις, 11 και 37».

Όπως αποδεικνύεται, το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε στις 11.37. Και όπως αναφέρει  το «Πρώτο Θέμα» έφθασε στο σπίτι, από το παλαιό λιμάνι της Πάτρας όπου ήταν σταθμευμένο το όχημα, σε 7 λεπτά. Εκεί ήταν ήδη ο πατέρας Μάνος Δασκαλάκης.

Τελικά το παιδί μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Προφανώς είχε πεθάνει στον ύπνο του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ