Κατατέθηκε το πόρισμα των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλογρηά για τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr. Ο θάνατος των δύο παιδιών ήταν ασφυκτικός και αποδίδεται σε δολοφονία.

Όπως ανέφερε το δημοσίευμα της Realnews της Κυριακής, oι έντονες αλλοιώσεις στο ήπαρ της Μαλένας, αλλά και οι κηλίδες υποξυγοναιμίας που εντοπίστηκαν στον εγκέφαλο του παιδιού αποτελούν μια σαφή ένδειξη ασφυκτικού θανάτου και, μάλιστα, από εξωγενή παράγοντα και όχι παθολογικό. Το ίδιο, ωστόσο, φαίνεται να ισχύει και για τον θάνατο της Ίριδας, του βρέφους της οικογένειας.

Όπως αναφέρεται, οι ίδιες πηγές προσθέτουν πως στο «μικροσκόπιο» των δύο έμπειρων ιατροδικαστών είχε μπει ένα στοιχείο το οποίο είναι κοινό στις εξετάσεις και των δύο παιδιών. Το κοινό στοιχείο είναι πως και στα δυο παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη ο θάνατος προέρχεται από εξωγενή παράγοντα.

Σύμφωνα και με τα όσα ειπώθηκαν στην εκπομπή «Super Κατερίνα», ο θάνατος των δυο παιδιών σύμφωνα με το πόρισμα των ιατροδικαστών προήλθε από ασφυξία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ