Ο απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, Θανάσης Κατερινόπουλος, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για τη στάση που διατηρεί η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Ο Θανάσης Κατερινόπουλος προχώρησε σε έναν ακραίο ισχυρισμό που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει η πλευρά της Ρούλας Πισπιρίγκου αναφορικά με τον θάνατο της Ιριδας.

Όπως είπε Θανάσης Κατερινόπουλος, για τη Ρούλα Πισπιρίγκου: «Στο τέλος θα μας πει ότι την Ίριδα την έπνιξε η Τζωρτζίνα».

Σύμφωνα με το Star, η πρώτη αντίδραση της Πισπιργίκου λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του πορίσματος για τους θάνατους της Ίριδας και της Μαλένας, μίλησε με τον δικηγόρο της Όθωνα Παπαδόπουλο και τού είπε πως δεν έχει σκοτώσει τα παιδιά της.

«Το πόρισμα είναι ξεκάθαρο. Αυτό που πρέπει να ξεκαθαριστεί είναι ειδικά για την Ίριδα ο αυτουργός είναι ένας. Κάποιοι συγχέουν τις ώρες αλλά θυμούνται επιλεκτικά. Είναι δεδομένες οι δολοφονίες των παιδιών. Πρέπει να ψαχτεί αν υπάρχουν και ηθικοί αυτουργοί στη διάπραξη αυτών των εγκλημάτων. Θα πρέπει να εξεταστεί και η διάπραξη άλλων εγκλημάτων όπως η αποσιώπηση αυτών των κακουργημάτων.

«Καλά θα κάνουν οι εμπλεκόμενοι να μιλήσουν. Να πουν την αλήθεια. Έχουν ηθική υποχρέωση αν υπάρχουν ψήγματα ηθικής απέναντι στα παιδάκια και στον εαυτό τους. Αν είναι ακόμα άνθρωποι» ανέφερε ο Θανάσης Κατερινόπουλος.

Πριν από μερικές ώρες μάλιστα κατατέθηκε στο Ανθρωποκτονιών το πόρισμα του προϊσταμένου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκου Καρακούκη που αφορά τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας. 

O Νίκος Καρακούκης και ο Νίκος Καλογριάς, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφάνθηκαν ότι υπάρχει κοινή αιτία θανάτου και των δύο κοριτσιών που αποδίδεται σε εγκληματική ενέργεια και όχι παθολογικά αίτια.

Ωστόσο η κατηγορούμενη επιμένει ότι δεν έβλαψε τα παιδιά της ακόμα και μετά το πόρισμα. Ο δικηγόρος της στον οποίο ανέθεσε η ανακρίτρια την υπεράσπιση της Πισπιρίγκου, Κωνσταντίνος Ζάρδας, ανέφερε ότι το πόρισμα πρόκειται να αμφισβητηθεί, ενώ εκτίμησε ότι στο δικαστήριο θα υπάρξει μάχη και μεταξύ των ιατρών και επιστημόνων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ