Σοκάρουν τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το μακελείο στο Τέξας. Ο 18χρονος Σαλβαδόρ Ράμος εισέβαλε στο δημοτικό σχολείο Ρομπ και εκτέλεσε εν ψυχρώ 19 παιδιά και τους δυο δασκάλους τους. Στη συνέχεια, ο δράστης έπεσε νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας. Ανάμεσα στις ιστορίες που συγκίνησαν ήταν και αυτή της μικρής Αμερί Τζο Γκαρσία.

Οι ιστορίες των παιδιών που έσβησαν τόσο άδοξα προκαλούν παγκόσμια θλίψη και ανατριχίλα. Ο Άνγκελ, ο πατέρας της μικρής Αμερί Τζο Γκαρσία που δολοφονήθηκε στο μακελειό στο δημοτικό σχολείο του Τέξας, μιλά συγκινημένος για την προσπάθεια της κόρης του να βοηθήσει τους συμμαθητές της την ώρα της επίθεσης «Απλώς προσπαθούσε να κάνει το σωστό. Προσπάθησε να καλέσει την αστυνομία», είπε στο CNN.

Όπως διηγείται ο πατέρας του παιδιού, η μικρή Αμερί είχε πάρει καινούριο τηλέφωνο πριν δύο εβδομάδες για τα γενέθλιά της. «Θέλω απλώς να μάθει ο κόσμος ότι πέθανε προσπαθώντας να σώσει τους συμμαθητές της. Ήθελε να σώσει τους πάντες».

Ο Γκαρσία, ο οποίος εργάζεται ως ιατρικός βοηθός, έμαθε αυτές τις πληροφορίες όταν έφτασε στη σκηνή του εγκλήματος για να βοηθήσει τα θύματα των πυροβολισμών.

Δήλωσε ότι δύο μαθητές της επιβεβαίωσαν ότι προσπαθούσε να καλέσει την αστυνομία όταν πυροβολήθηκε.

Ο πατέρας είναι συντετριμμένος από το χαμό της κόρης του, όπως και όλοι οι γονείς των 19 παιδιών, που έφυγαν τόσο ξαφνικά από τη ζωή, ενώ έκαναν μάθημα στην τάξη τους.

«Ήταν το πιο γλυκό κοριτσάκι, δεν έκανε τίποτα κακό. Άκουγε τη μαμά και τον μπαμπά της. Πάντα έπλενε τα δόντια της. Ήταν δημιουργική. Έφτιαχνε πράγματα για εμάς. Δεν είχε ποτέ προβλήματα στο σχολείο», λέει ο πατέρας της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ