O προπονητής των Γόλντεν Στέιτ Γουίζαρντς Στιβ Κερ αρνήθηκε να μιλήσει για το Game 4 και για μπάσκετ. Ο λόγος ήταν η τραγωδία στο Τέξας με τον 18χρονο μακελάρη που μπήκε σε σχολείο και σκότωσε 19 μαθητές και 2 δασκάλες. Ο Στιβ Κερ εστίασε στην γεμάτη συγκίνηση ομιλία του στο μεγάλο πρόβλημα της Αμερικής που δεν είναι άλλο από την οπλοκατοχή. 

«Δεν θα μιλήσω για μπάσκετ. Τίποτα δεν έχει αλλάξει στην ομάδα μας. Δεν έχει σημασία αυτό. Από τη στιγμή που τελείωσε η προπόνησή μας, 14 παιδιά δολοφονήθηκαν 400 μίλια από εδώ, όπως και ένας δάσκαλος ((σ.σ. αυτό είχε γίνει γνωστό μέχρι εκείνη τη στιγμή). Τις τελευταίες 10 ημέρες είδαμε να σκοτώνονται ηλικιωμένοι αφροαμερικανοί σε σούπερ μάρκετ, μετά άνθρωποι ασιατικής καταγωγής σε εκκλησία και τώρα είδαμε παιδιά να δολοφονούνται σε σχολείο», δήλωσε αρχικά ο Στιβ Κερ.

«Πότε θα κάνουμε κάτι; Έχω κουραστεί να κάνω δηλώσεις και να δίνω συλλυπητήρια σε συντετριμμένες οικογένειες. Συγγνώμη, αλλά έχω κουραστεί να κρατάμε ενός λεπτού σιγή. Αρκετά!», πρόσθεσε.

Ένας πρώην συμμαθητής του 18χρονου Σαλβαδόρ Ράμος μίλησε στο CNΝ και αποκάλυψε ότι ο δράστης δεχόταν bullying στο σχολείο για τα ρούχα του και για το γεγονός ότι η οικογένειά του ήταν φτωχή. 

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι τέσσερις μέρες πριν από το μακελειό της Τρίτης, ο μακελάτης του Τέξας του έστειλε μια φωτογραφία με τα όπλα του και με ένα σακίδιο γεμάτο πυρομαχικά. «Είχε περίπου εφτά γεμιστήρες. Του είπα “φίλε, γιατί τα έχεις αυτά;”, και εκείνος μου απάντησε “μην ανησυχείς”», είπε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ