Με έναν φαντασμαγορικό τρόπο ολοκληρώθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του «Τόκιο 2020» που έγιναν φέτος στην Ιαπωνία λόγω της αναβολής τους από την πανδημία του κορονοϊού. Η διοργανώτρια χώρα ετοίμασε ένα άκρως εντυπωσιακό πρόγραμμα για την Τελετή Λήξης.

Αφού οι σημαιοφόροι όλων των χωρών έκαναν την είσοδό τους στο εθνικό στάδιο, ακολούθησαν οι αθλητές και στη συνέχεια το κέντρο του σταδίου πλημμύρισε από πολύχρωμα χρώματα που έκλεψαν τις εντυπώσεις.

Εξίσου ιδιαίτερη στιγμή ο σχηματισμός των Ολυμπιακών Κύκλων που έδωσε το έναυσμα αμέσως μετά για ένα ξέφρενο πάρτι με τη μπάντα που βρισκόταν επί σκηνής.

Στο Εθνικό Στάδιο της Ιαπωνίας αντήχησε άλλη μία φορά δυνατά ο ελληνικός εθνικός ύμνος, προς τιμήν της χώρας που γέννησε τον σπουδαίο θεσμό, υπενθυμίζοντας τις μεγάλες δόξες και την κληρονομιά που φέρει η Ελλάδα, η οποία απορρέει από το ίδιο το μεγαλείο των Ελλήνων που πάντα, ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες, στέκονταν με το κεφάλι ψηλά, δίνοντας τη μάχη ως το τέλος.

Για την ελληνική αποστολή, σημαιοφόρος ήταν ο αρχηγός της εθνικής πόλο ανδρών, που κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο. Ο Γιάννη Φουντούλης μπήκε στο εθνικό στάδιο της Ιαπωνίας και με καμάρι σήκωσε ψηλά τη γαλανόλευκη.

Πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό της ιαπωνικής πρωτεύουσας ενώ εντυπωσιακή ήταν και η παράδοση της σκυτάλης στη Γαλλία που θα διοργανώσει τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2024.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως η Τελετή Λήξης έγινε σε μια στιγμή ιδιαίτερα φορτισμένη για τη χώρα μας. Την ώρα που ακούστηκε ο εθνικός ύμνος της Ελλάδας ρίγη συγκίνησης γέμισαν τους έλληνες αθλητές. Οι έλληνες πολίστες μάλιστα τραγουδούσαν με πάθος τον Εθνικό μας ύμνο μέσα στο στάδιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ