Συγκλονισμένη είναι όλη η Ελλάδα από την εθνική τραγωδία μετά τη μετωπική σύγκρουση τρένων τα ξημερώματα στα Τέμπη. Δυστυχώς η λίστα των νεκρών έχει αυξηθεί και σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση οι νεκροί φθάνουν του 36. Παράλληλα 66 άτομα νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, εκ των οποίων οι 60 σε απλές κλίνες και οι υπόλοιποι 6 σε ΜΕΘ. 

Το okmag επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, κ. Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο. Ο ιατρικός σύλλογος βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στον τόπο της απίστευτης τραγωδίας και αυτά που μας μεταφέρει είναι συγκλονιστικά.

Διαβάστε όσα είπε στο okmag τόσο για την κατάσταση των τραυματιών αλλά και για τη δυσάρεστη διαδικασία της αναγνώρισης των σορών από τους συγγενείς τους.

«Βρεθήκαμε στον τόπο της τραγωδίας από την πρώτη στιγμή και ζήσαμε στιγμές φρίκης. Τα δυο πρώτα βαγόνια ήταν μια άμορφη μάζα και φοβάμαι ότι θα ανέβει ο αριθμός των νεκρών.

Οι σοροί συγκεντρώνονται στο γενικό νοσοκομείο Λάρισας και σε λίγο θα αρχίσει το δύσκολο έργο της αναγνώρισης. Υπάρχουν ομάδες ψυχολογικής υποστήριξης των συγγενών και εκεί που θα δυσκολέψει το έργο ακόμα περισσότερο είναι στα απανθρακωμένα πτώματα όπου εκεί θα χρειαστούν εξετάσεις DNA.

Ο αριθμός και η κατάσταση των τραυματιών

Στο Γενικό νοσοκομείο Λάρισας υπάρχουν 20 τραυματίες εκ των οποίων οι 2 είναι βαριά και νοσηλεύονται με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στην εντατική.

Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο υπάρχουν 26 τραυματίες εκ των οποίων οι 4 διασωληνωμένοι στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Ελαφρά τραυματισμένοι, υπάρχουν 2 στο νοσοκομείο Κατερίνης, 14 στο ΑΧΕΠΑ και 3 ή 4 στο Γεώργιος Γεννηματάς.

Είναι όντως νέοι οι τραυματίες στην πλειοψηφία τους;

Ναι είναι νέα παιδιά και τα 2 που νοσηλεύονται βαριά στην εντατική στο Γενικό νοσοκομείο Λάρισας είναι 20 και 21 ετών. Αλλά όλοι οι τραυματίες είναι νέοι.»

(ΖUMA PRESS)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ