Στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, συνεχίζονται οι συγκλονιστικές καταθέσεις. «Ήταν λες και μπαίναμε σε σφαγείο». Έτσι περιέγραψε τη σκηνή του εγκλήματος ο αστυνομικός που αντίκρυσε τον 19χρονο μέσα σε λίμνη αιματος, χτυπημένο σε ζωτικά όργανα. Λίγα λεπτά μετά ο Άλκης ξεψύχησε στα χέρια του. 

Συγκλόνισαν τα όσα κατέθεσε στο δικαστήριο ο αστυνομικός που αντίκρυσε τον Άλκη Καμπανό αιμόφυρτο στα σκαλιά. Ο 19χρονος Άλκης ξεψύχησε λίγα λεπτά μετά. 

«Είδα μια τεράστια λίμνη αίματος γύρω από τον Άλκη, ήταν λες και μπαίναμε σε σφαγείο. Η φόρμα του ήταν βουτηγμένη στο αίμα. Υπήρχε και μαύρο αίμα που σημαίνει ότι χτυπήθηκαν ζωτικά όργανα», ανέφερε ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης. 

Ο αστυνομικός περιέγραψε τα δευτερόλεπτα που προσπαθούσε να κρατήσει στη ζωή τον Άλκη. 

«Είχε ελάχιστα τις αισθήσεις και έδειχνε το πόδι του, εκεί που δέχθηκε μαχαιριά, έλεγε “εδώ, εδώ”. Προσπαθήσαμε να σταματήσουμε την αιμορραγία και να τον κρατήσουμε στην ζωή αλλά δεν καταφέραμε και μετά από λίγα λεπτά ξεψύχησε», ενώ ο δικηγόρος της οικογένειας του Άλκη Καμπανού, Αλέξης Κούγιας δήλωσε: «Η υπόθεση αυτή, εκείνο το οποίο θα χαρακτηρίσει και το πέρας της δίκης είναι και τα αντικειμενικά στοιχεία, όπως είναι το υλικό των καμερών και τα στοιχεία του DNA». 

Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ