Συνεχίζεται η δίκη των 12 κατηγορουμένων για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη. Προκλήθηκαν επεισόδια έξω από τα δικαστήρια δύο φορές ενώ ένταση υπήρξε και ανάμεσα στους συνηγόρους. Χρειάστηκε νέα διακοπή της δίκης μετά από αυτή της περασμένης Τετάρτης ωστόσο η διαδικασία συνεχίστηκε.

Οι συγγενείς το Άλκη δεν άντεξαν στην ανάγνωση των τραυμάτων του 19χρονου θύματος ενώ οι 12 κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Μόνο ο 12ος που είχε το μαχαίρι είπε ότι συμμετείχε στο περιστατικό αλλά αρνήθηκε την ανάμειξή του σε ανθρωποκτονία. Ο 19χρονος με το δρεπάνι δήλωσε βαθιά μετανιωμένος και ζήτησε συγνώμη και από τους γονείς και τα άλλα θύματα της επίθεσης.

Ο θείος του, Γιάννης μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και ανέφερε πως θέλει η δικαιοσύνη να κάνει το καθήκον της. «Είναι δύσκολη ημέρα. περιμένουμε τη δικαιοσύνη να κάνει το καθήκον της. Περιμένουμε την ανωτέρα των ποινών» ανέφερε ο θείος του Άλκη Καμπανού.

Ο ίδιος μίλησε και για την δύσκολη στιγμή που ήρθαν αντιμέτωποι στο διδακτήριο με τους 12 κατηγορούμενους. «Προσπαθώ να σταθώ και στους δύο. Και στην κουνιάδα μου και στον μπατζανάκη μου. Η κουνιάδα μου ήταν πιο εκδηλωτική, προσπαθούσε να δει στα μάτια αυτούς τους ανθρώπους».

Στην εκπομπή είχαν μιλήσει και οι γονείς του Άλκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ