Την απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου και τα όσα περιέγραψε σχετικά με τους θανάτους Ίριδας και Μαλένας εξασφάλισε το δελτίο ειδήσεων του Star.

«Στις 16:30 μπήκε στο δωμάτιο μια νοσηλεύτρια και της χορήγησε ένα φάρμακο τύπου “ζαντάκ” για το στομάχι της και έτσι ξύπνησα και εγώ. Στις 16:40 το παιδί τινάχτηκε, με κοίταξε, έβγαλε ένα βρόγχο και έμεινε με τα μάτια μισάνοιχτα. Της μίλησα, της φώναξα “Μαλένα, Μαλένα” της πήρα από τα χέρια τα πανάκια που είχε ως συνήθεια να κρατά στον ύπνο της και έτρεξα στο δωμάτιο των νοσηλευτών να τις φωνάξω. Δεν τις βρήκα, πήγα στο δωμάτιο των γιατρών και πάλι δεν βρήκα κανέναν. Σε κάποιο δωμάτιο άκουσα φωνές και έτρεξα, ήταν εκεί και καθόντουσαν τους είπα “τρέξτε το παιδί κάτι έπαθε και η αντλία χτυπάει”», ανέφερε για τον θάνατο της κόρης της Μαλένας τον Απρίλιο του 2019.

Σχετικά με την 6 μηνών Ίριδα και το κρίσιμο χρονικό διάστημα από τις 7μιση το πρωί μέχρι τις 10:30 η Ρούλα Πισπιρίγκου εξήγησε: «Έκανα ένα μπάνιο εγώ, ντύθηκε η Δήμητρα και της είπα, “ετοίμασε πρώτα την μπέμπα και άσε την Τζωρτζίνα να κοιμηθεί” γιατί το προηγούμενο βράδυ κοιμήθηκε 2:30 τα ξημερώματα. Εγώ πήγα να φτιάξω την κρέμα και είπα στην Δήμητρα “ετοίμασε την και φέρε την να την ταΐσω” και μου φέρνει ένα παιδί μπλε… και μου λέει “Τι;”. Μου έπεσαν όλα. Μου κόπηκαν τα πόδια και ήταν εκεί και με κοίταγε.

Τα ματάκια της μισάνοιχτα και έκανε έναν ήχο με το στόμα της (σαν να ξεφυσούσε). Πήρε η Δήμητρα τον Μάνο (Δασκαλάκη), το ΕΚΑΒ. Ξύπνησε η Τζωρτζίνα και φώναζε “όχι και αυτή”».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περιγραφές της δεν έπεισαν με αποτέλεσμα να προφυλακιστεί για τους θανάτους των δυο κοριτσιών ενώ ήδη κρατούνταν στις φυλακές Κορυδαλλού, για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ