Στη συνέντευξη που έδωσε ο Μάνος Δασκαλάκης στον Πέτρο Κουσουλό αναφέρθηκε στο γεγονός ότι μονάχα μία ιατροδικαστική έκθεση δεν έχει φτάσει στα χέρια του και είναι αυτή της Μαλένας. Για την έκθεση αυτή υπεύθυνος ήταν ο Σωκράτης Τσαντίρης. Ο ιατροδικαστής έδωσε τη δική του απάντηση μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

«Η δική μου εμπλοκή στην υπόθεση ήταν όταν ανέλαβα την εντολή για να διερευνήσω τον θάνατο της Μαλένας. Ως όφειλα πήρα και ένα ιατρικό ιστορικό από τους μηνυτές, τον κύριο Δασκαλάκη και την κυρία Πισπιρίγκου και μου τέθηκαν υπόψιν τα νέα γεγονότα. Εκείνη τη στιγμή δεν είχα εικόνα επί των ευρημάτων για την Ίριδα. Είχε μόλις αποβιώσει και η ιατροδικαστική έκθεση δεν είχε συνταχθεί, δεν ήξερα πού θα προσδιοριστούν τα αίτια θανάτου. Ήξερε μόνο ότι θα γίνουν ιστολογικές εξετάσεις στα Γιάννενα. Ήξερα για την ανακοπή, που είχα συνομιλήσει, ότι διερευνούνται παθολογικά αίτια. Οπότε σε αυτό το πλαίσιο ήθελα κι εγώ να αποκλειστούν παθολογικά αίτια για τη Μαλένα γιατί πραγματικά η ηπατική ανεπάρκεια δεν μου προέκυπτε ως αιτία θανάτου», ανέφερε στην Ζήνα Κουτσελίνη ο Σωκράτης Τσαντίρης.

«Συνέστησα, παράλληλα με τον έλεγχο που βρισκόταν σε εξέλιξη, να διερευνηθούν και τυχόν παθολογικά αίτια γιατί ο θάνατος ήταν αδιευκρίνιστος. Αυτό έγραψα στο συμπέρασμά μου», συμπληρώνει αναφέροντας πως την έκθεσή του την παρέδωσε στις Αρχές αλλά στην πορεία δεν αναζήτησε αν έγινε ο περαιτέρω έλεγχο.

«Τον Απρίλιο του 2021 είχαν χαθεί δύο παιδιά και ένα παιδάκι είχε υποστεί ανακοπή. Ο γενετικός έλεγχος, αν θέλετε την προσοχή που άποψη, δεν έπρεπε να δοθεί ότι είναι αρνητικός τον Μάρτιο του 2022. Έπρεπε όλοι να έχουν πέσει από πάνω», ξεκαθαρίζει.

«Μέχρι και τη δημοσίευση του αποτελέσματος, την περασμένη Τετάρτη, μιλούσαμε για διαγνώσεις εξ αποκλεισμού και πηγαίναμε βήμα βήμα να διαγνώσιμου παθολογικά αίτια, σπάνιες κληρονομικές διαταραχές. Τώρα έχουν αλλάξει τα δεδομένα. Έχουμε ένα θετικό εργαστηριακό εύρημα που δείχνει εγκληματική πράξη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ