Ο Μάνος Δασκαλάκης είχε αποκαλύψει, στη συνέντευξη που έδωσε στον Γιώργο Σόμπολο και την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ότι τα όργανα της μικρής Ίριδας η οποία είχε αποβιώσει στις 21 Μαρτίου 2021 μέσα στο σπίτι της οικογένειας τα μετέφερε ο ίδιος στα Ιωάννινα. Αυτό είναι κάτι που δεν συναντάται εύκολο, τόνισε σήμερα στην εκπομπή ο Πέτρος Κουσουλός μεταδίδοντας το ρεπορτάζ αναφορικά με την συγκεκριμένη πληροφορία.

Τι συνέβη μετά τον θάνατο της Ίριδας; Επειδή ο θάνατος σημειώθηκε στην Πάτρα επιλήφθηκε της υποθέσεως η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών. Υπήρχε όμως ένα θέμα με το τί θα γίνει με τις ιστολογικές εξετάσεις. Δεν ήθελαν να μεταφερθούν τα όργανα στην Αθήνα εξαιτίας του ότι ήταν ανοιχτή η δικαστική διαμάχη των γονιών σχετικά με τον θάνατο του πρώτου τους παιδιού. Έτσι επελέγη το εργαστήριο των Ιωαννίνων όπου εργάζεται η κυρία Αντιγόνη Μητσέλου.

Τα όργανα του παιδιού αποτελούν πειστήρια και δεν μπορεί να τα μεταφέρει ο καθένας. Θα έπρεπε, λοιπόν, τα αστυνομικά όργανα, όπως μεταδίδει ο δημοσιογράφος, να τα πάρουν και να τα μεταφέρουν στο εργαστήριο. Επειδή όμως δεν υπήρχαν δρομολόγια και ο Μάνος Δασκαλάκης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, βιαζόταν πάρα πολύ και παρακαλούσε όσους εμπλέκονταν στην υπόθεση πρόκρινε την εξής λύση: επειδή εκείνη την περίοδο εργαζόταν ως οδηγός φορτηγών κι επειδή θα έκανε το δρομολόγιο για τα Ιωάννινα, πρότεινε να τα μεταφέρει εκείνος. Το αστυνομικό τμήμα Πάτρας, που είναι η προϊστάμενη αρχή, άναψε το «πράσινο φως». Πήγε μάλιστα χωρίς τη συνοδεία αστυνομικού στην κυρία Μητσέλου.

Ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκος Καρακούκης παρενέβη στην εκπομπή για να ξεκαθαρίσει τα πράγματα για τη διαδικασία που ακολουθείται. «Σας δηλώνω κατηγορηματικότητα ότι υπεύθυνη για τη μεταφορά είναι η αστυνομική αρχή» αναφέρει. «Η αστυνομία έπρεπε να διαθέσει αυτοκίνητο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ