Όταν ξεκίνησε η προκαταρτική εξέταση ο Απόστολος Λύτρας επικοινώνησε με τρεις ιατροδικαστές που του είπαν ότι δεν βλέπουν εγκληματική ενέργεια. «Οι 3 ιατροδικαστές που εμπλέκονταν στη διερεύνηση του θανάτου της Μαλένας μου είπαν ότι δεν είδαν σημεία ασφυξίας» ανέφερε, ανάμεσα σε άλλα, ο γνωστός ποινικολόγος. «Δεν ξεπλένω κανέναν. Δεν λέω ότι η κατηγορουμένη είναι αθώα, λέω ότι γίνονται και λάθη», τόνισε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα». Τα όσα υποστήριξε είχαν σαν αποτέλεσμα να κάνει τηλεφωνική παρέμβαση ο Σωκράτης Τσαντίρης, ο ιατροδικαστής που είχε συντάξει έκθεση για τον θάνατο του πρώτου νεκρού παιδιού της οικογένειας Δασκαλάκη.

«Δεν διαβεβαίωσα κανέναν συνήγορο ούτε του απέκλεισα ότι έχει συμβεί κάτι ποτέ προσωπικά, έχω κι εγώ και μηνύματα και έγγραφη συνομιλία και έχει γίνει και προφορικά. Σε κανέναν συνήγορο ή δικηγόρο δεν απέκλεισα το οποιοδήποτε γεγονός και του είχα εξηγήσει από την αρχή ότι είχα ζητήσει διερεύνηση», ανέφερε ο Σωκράτης Τσαντίρης απαντώντας σε όσα ισχυρίστηκε ο Απόστολος Λύτρας.

Ο ιατροδικαστής έκανε όμως και για έναν ακόμα λόγο παρέμβαση, για να τονίσει ότι στο πλήθος των υποθέσεων που διαχειρίζεται και έχει διαχειριστεί δεν προκύπτει κανένα μπάχαλο. Ο Πέτρος Κουσουλός πήρε τον λόγο και ρώτησε τον Σωκράτη Τσαντίρη για το πόρισμα που ανέφερε υπατική ανεπάρκεια για τον θάνατο της Μαλένας. «Απαντάω για μένα, δεν απάντησα για άλλον», τόνισε ο ιατροδικαστής.

Ο Πέτρος Κουσουλός ανέφερε ότι του μεταφέρθηκε από τον Απόστολο Λύτρα ότι ο ιατροδικαστής σχολίασε πως «αυτά που λέει ο Κουσουλός είναι αηδίες και δεν προκύπτει ασφυξία από αυτά τα σημάδια». «Δεν του απέκλεισα το οτιδήποτε. Αν το έχει πει αυτό ο κύριος Λύτρας ζητώ τώρα να ανακαλέσει», είπε ο Σωκράτης Τσαντίρης με τους τόνους στη συζήτηση να ανεβαίνουν. «Αν και φίλος μου δεν μπορεί να βγαίνει δημόσια και να λέει κάτι τέτοιο».

«Είναι ψέμα. Ο Αποστόλη γιατί κάνεις αυτό στον αέρα; Τι κερδίζεις με αυτό που κάνεις; Γιατί συζητάς τέτοια πράγματα που δεν έχουν γίνει ποτέ. Για άλλα πράγματα είχες πει, εγώ το παρακολούθησα στην εκπομπή και με άλλους» συνέχισε με ένταση ο ιατροδικαστής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ