Συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες: Η σταρ της μουσικής σκηνής Σακίρα είναι πολύ πιθανό να οδηγηθεί στα δικαστήρια επειδή απέκρυψε από την εφορία μια μικρή περιουσία.

Η Σακίρα μπορεί να αντιμετωπίσει δίκη στην Ισπανία για φερόμενη αποφυγή φόρου αξίας 13 εκατομμυρίων λιρών.

Οι Ισπανοί εισαγγελείς κατηγορούν την 44χρονη Κολομβιανή τραγουδίστρια για έξι αδικήματα, τα οποία θα μπορούσαν να την οδηγήσουν σε φυλάκιση εάν καταδικαστεί.

Ισχυρίζονται ότι η τραγουδίστρια της επιτυχίας Hips Don’t Lie σταμάτησε να πληρώνει φόρους στην Ισπανία το 2012, 2013 και 2014.

Η Σακίρα είχε πει στο παρελθόν ότι εκείνα τα χρόνια ζούσε στις Μπαχάμες και δεν ήταν κάτοικος Ισπανίας, επειδή επισκεπτόταν μόνο τη χώρα «σποραδικά». Τώρα ένας δικαστής κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν «επαρκείς ενδείξεις» ώστε η Σακίρα να οδηγηθεί σε δίκη για φερόμενη αποφυγή πληρωμής 15 εκατομμυρίων ευρώ, αναφέρει το Euro Weekly.

Σύμφωνα με την Daily Mail η Σακίρα σχεδιάζει να υποβάλει έφεση στο Δικαστήριο της Βαρκελώνης κατά της απόφασης. Η μουσικός είχε επιμείνει κατά τη διάρκεια ακρόασης από Ισπανό δικαστή στο Esplugues de Llobregat, κοντά στη Βαρκελώνη. ότι είναι αθώα για φοροδιαφυγή. Αρνήθηκε τους ισχυρισμούς για μη καταβολή φόρου όταν έζησε στην Ισπανία μεταξύ 2011 και 2014.

Οι εισαγγελείς ισχυρίστηκαν ότι η σούπερ σταρ δεν κατέβαλε φόρους στην Ισπανία παρά το γεγονός ότι ήταν κάτοικος της χώρας για τέσσερα χρόνια πριν από το 2014.

Αν και φέρεται να μετακόμισε στην Ισπανία το 2011 όταν δημοσιοποιήθηκε η σχέση της με τον ποδοσφαιριστή Ζεράρ Πικέ, οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι διατηρούσε την επίσημη φορολογική κατοικία της στις Μπαχάμες μέχρι το 2015, όταν άρχισε να πληρώνει φόρους στην Ισπανία.

Η υπόθεση καλύπτει μόνο την περίοδο από το 2012 έως το 2014, καθώς το χρονικό πλαίσιο για τη δίωξη των φερόμενων φορολογικών παραβάσεων το 2011 έχει λήξει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ