Ξεκίνησε η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο των τριών κοριτσιών της με πρώτο μάρτυρα κατηγορίας τον μέχρι πρότινος σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη. Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο βρέθηκαν και η μητέρα της με την αδερφή της. Ωστόσο, λίγα λεπτά μετά την έναρξη της διαδικασίας η πρόεδρος τις έβγαλε έξω από την αίθουσα.

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο συνήγορος υπεράσπισης της 34χρονης κατηγορούμενης. Όταν ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε στον θάνατο της Τζωρτζίνας η κατηγορούμενη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Super Κατερίνα», δάκρυσε.

Κατά την άφιξή του στα δικαστήρια ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε πως «είναι μια μοναδική περίπτωση, όπου πρώτα ανακάλυψαν οι δράστες και μετά δημιούργησαν τις υποθέσεις. Δεν υπάρχει τέτοιο προηγούμενο παγκοσμίως, πρώτα να έχουν δικάσει έναν άνθρωπο και ακολούθως να προσπαθούν αυτοί που δημιούργησαν την υπόθεση αυτή – είτε είναι ιατροδικαστές, δήμαρχοι, πολιτικοί, είτε είναι κάποιοι καριερίστες της γραφειοκρατίας με πτυχία στην Ιταλία – με έναν θράσος επιστημονικό κατήργησαν νεκροψίες, νεκροτομές και παραπλάνησαν τη δικαιοσύνη».

Ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου σημείωσε πως η κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη «δεν είναι σημαντική» αφού, όπως υποστήριξε, δεν είναι ούτε αυτόπτης ούτε αυτήκοος μάρτυρας. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ