Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έφτασε στις 10:30 περίπου η Ρούλα Πισπιρίγκου για την έναρξη της δίκης της. Στο πλευρό της 34χρονης κατηγορούμενης βρέθηκαν η αδερφή της και η μητέρα της καθώς και ο πατριός της.

Κατά την είσοδό τους στην αίθουσα η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν σταμάτησε να συνομιλεί με την αδερφή της, Δήμητρα Πισπιρίγκου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής «Super Κατερίνα» η μητέρα της της έκανε παρατήρηση να σταματήσει αλλά εκείνη συνέχισε να γυρίζει προς το μέρος της αδερφής της.

Λίγα λεπτά αργότερα η πρόεδρος του δικαστηρίου έβγαλε έξω τη μητέρα και την αδερφή της καθώς και τον πατριό της κατηγορούμενης.

Νωρίτερα, ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε πως «είναι μια μοναδική περίπτωση, όπου πρώτα ανακάλυψαν οι δράστες και μετά δημιούργησαν τις υποθέσεις. Δεν υπάρχει τέτοιο προηγούμενο παγκοσμίως, πρώτα να έχουν δικάσει έναν άνθρωπο και ακολούθως να προσπαθούν αυτοί που δημιούργησαν την υπόθεση αυτή – είτε είναι ιατροδικαστές, δήμαρχοι, πολιτικοί, είτε είναι κάποιοι καριερίστες της γραφειοκρατίας με πτυχία στην Ιταλία – με έναν θράσος επιστημονικό κατήργησαν νεκροψίες, νεκροτομές και παραπλάνησαν τη δικαιοσύνη».

Ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου σημείωσε πως η κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη «δεν είναι σημαντική» αφού, όπως υποστήριξε, δεν είναι ούτε αυτόπτης ούτε αυτήκοος μάρτυρας. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ